han har kjøpt seg ny traktor!

Publisert:

Dagen igår var en alldeles nydelig og varm sommerdag. Ettåringen kunne springe naken rundt på tunet og stolt vise fram til både postmann og treningskunder at han har noe «dinglende» mellom bena. Ååååh, ååååh – for å sitere korrekt, mens han peker og river i tissen sin. Håper det er noe som går over fort, hvertfall før han blir tenåring!

Mens jeg og ettåringen nyter varmen – dro bonden for å hente sin nyeste investering. Og dere kan tro lykken var stor da bonden kom kjørende opp gårdsveien, kry som en hane, i sin splitter nye traktor. Jeg blir ikke så lykkelig av en nykjøpt traktor, men håper nå at bonden kan vie meg litt oppmerksomhet på kveldstid, istedet for å sitte på nett å se på traktorfilmer. Da blir jeg litt lykkelig 🙂 og enda en ting som jeg liker med nytraktoren: Det er plass til barnesete!! Så nå krysser jeg fingrene for at odelsgutten elsker å sitte på traktor – dagen lang!20130727-134913.jpg

Siden dette traktorkjøpet har fått mye oppmerksomhet den siste tiden, hadde bonden lovet at vi som en familie skulle gå ned til elva for å bade. Eller, vi måtte selvsagt kjøre nytraktoren nedover. Du kan tro vi gledet oss, for det å gjøre ting sammen som en familie er vi ikke bortskjemt med om sommeren. For visste du det, at bønder jobber hele sommeren, dagen lang, spesielt når det er fint vær!? Du visste ikke det nei. Ikke jeg heller ser du, så en slik liten badestund sammen så jeg virkelig fram til.

Ihvertfall når vi har den mest idylliske, fineste badeplassen nede ved elva, som vi bruker alt for sjelden.

Vi satte oss inn i nytraktoren og kjørte mot elva. Meeeen(ja, det er også en ting jeg ikke visste om bønder, det følger bestandig med et stort MEN), da vi hadde kommet halvveis møtte vi en gjeng med kviger som hadde stukket av fra nabogården. Så da måtte vi selvsagt hjelpe disse med å komme seg hjem. Vi parkerte traktoren og jagde kyrne hjem. Da det var gjort, var det selvfølgelig fjøstid – så bonden gikk i fjøset og jeg og ettåringen tusla hjem og bada i en balje på tunet.

IMG_1005

IMG_1006

Jaja, ettåringen fikk seg uansett noen fine opplevelser!

Legg inn en kommentar

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.