Bonden har fødselsdag!

Publisert:

I går fylte selveste husbonden på Kjøglum år og det må jo feires selv om det er midt i uka. Jeg synes flagget skal heises til topps hver eneste gang noen på gården har bursdag, men disse bøndene er litt mer nøkterne i sine feiringer, så det får jeg ikke lov til. Makan, en flaggstang bør jo brukes til fest, ihvertfall når du har ei stor, lang ei som vises i hele bygden 😉 men…jeg får nøye meg med at flagget faktisk går til topps på min fødselsdag, såpass har jeg fått gjennomslag for!

20140227-140606.jpg
Han her skal nok læres opp til å bruke flaggstanga, det har jeg bestemt!

Som sagt så synes jeg at bursdager bør feires og jeg hadde store planer for dagen. Min bonde er veldig glad i ostepop og kaker så jeg hadde tenkt å ordne dette til frokost, jeg så for meg en koselig stund der jeg og odelsgutten pynta frokostbord, bakte boller og ordnet det til koselig mens bonden var i fjøset. Sånn typisk familieidyll som du ser i filmer – men det gikk jaggu ikke som planlagt. Trenger vel egentlig bare å referere til bondens facebookstatus:

20140227-134403.jpg

Så da gikk morgenen med til å vaske håndklær, sengetøy, nattøy og loftsgang samt å nyte inkubasjonstiden som bonden så fint skrev. Heldigvis berga vi rimelig greit så jeg karra meg til å lage «kanelboller med gult inni» og Hildes helsepizza. Kanelbollene ble supergode – uten hvetemel og raffinert sukker i deigen.

20140227-134941.jpg

Disse herlighetene lagde jeg av:
6dl vann
100 gram smør
2 ss honning
2-3 ts kardemomme
1 pakke tørrgjær
Siktet speltmel til en glatt og fin deig

Vaniljekremmen er en ferdigvariant fra Piano, og vet dere hva jeg fant ut. Næringsinnholdet i vaniljekremmen er ikke så ulikt næringsinnholdet i en god morgen yoghurt…hmm.

La deigen forheve ei lita halvtime under plast, rull ut til to rektangler og pensle med smør, sukrin gold og kanel. Rull sammen, del opp og plasser «det gule» i midten på hver bolle. La dette heve i 30-40 min og stek de midt i ovnen i 7-10 min(250 grader).

20140227-134947.jpg

 

Vi måtte selvsagt pynte med ku og sau 🙂

3 responses to “Bonden har fødselsdag!

  1. Gratulerer med bondebursdag! Og hvis jeg hadde hatt flaggstang skulle lett flagga hver gang jeg hadde mulighet 🙂

  2. Gratulerer med bondebursdag! Og hvis jeg hadde hatt flaggstang skulle lett flagga hver gang jeg hadde mulighet 🙂

Legg inn en kommentar