skjer det bare med meg?

Publisert:

Er det noen av dere som har lykkes med sånne sunnere sjokoladekaker? Utenom sånn kakemiks fra helsekosten da, de er enkle. Det er noe med meg som gjør at jeg aldri skal lykkes med slike kakeoppskrifter som skal være sunnere og like gode som de usunne. Jeg tenkte å prøve her om dagen, igjen, en sånn sjokoladekake med hvite bønner i, den skulle bli meget så saftig. Siden jeg hadde litt ekstra god tid tenkte jeg å overraske gutta mine med dessert. Jeg fant en oppskrift som ikke var alt for komplisert og jeg gleda meg skikkelig til å prøve ut. Når jeg så bildet av hvordan kaka skulle bli fikk jeg vann i munnen og nå kunne det da ikke gå galt 🙂

sjokoladekake
Bilde fra sprudlendesunn.no

Den gang ei, det som kom ut av min ovn var en stor, tung klump som smakte bittert av kakao. Jeg skjønner altså virkelig ikke hva som går galt, det må da være jeg som gjør noe feil, eller er det smaksløkene mine det er noe i veien med? Er det kanskje flere som er like talentløs som meg?

20140205-222753.jpg

Så kjære dere, har noen av dere en enkel oppskrift på en sunn, søt fristelse jeg kanskje kan lykkes med? Evt en blogg med enkle oppskrifter?

Imens så drar jeg heim åt hu mor i helga og håper hun har laget verdens beste sjokoladekake i langpanne! For det kan en faktisk unne seg sånn når det er helg 😀

PS! Jeg har fått utrolig mye mail, men vær litt tålmodig så skal du få svar etterhvert 🙂

7 responses to “skjer det bare med meg?

 1. Kjenner meg igjen gitt! 😉 Men jeg har brownies med bønner og en rå sjokoladekake på bloggen min som jeg synes er veldig gode, og enkle å få til.

  http://spisgront.wordpress.com/2012/07/16/bonnebrownies/#more-198
  http://spisgront.wordpress.com/2013/05/25/bursdagskake/#more-881

  Brownien må ikke stekes for lenge. Når du tar den ut skal det virke som det nesten ikke går å skjære den i stykker, men den setter seg og blir mer kompakt når den blir avkjølt. Veldig mektig, men god 🙂 Rå-kaken er jo ingen tradisjonell kake, men den er fantastisk. Jeg lager ofte en variant hvor jeg bruker kakao i nøttebunnen og heller lager fyllet av kokoskrem, bær og søtning også. Slurp! 🙂

 2. Kjør mandler i foodprosessor, ha i dadler og kokosolje, klem ned i en rundform, putt i fryseren. Kjør så avocado og banan sammen med saft fra lime og kokosolje i foodprosessor, søt til med agave. Ha over kakebunnen, sett kjølig noen timer eller til dagen etter. Voila, superdeilig og sunn (derimot IKKE kalorifattig) kake 😉 ps. La den tine i et kvarter ca. før servering 🙂

  3dl mandler
  6 dadler (kjøp gjerne noen ekstra, kommer an på størrelsen)
  Ca. 1ss kokosolje
  Litt salt
  For at bunnen ikke skal feste seg i bunnen kan du ha litt kokosmasse nederst.

  3 avocadoer (modne, selvsagt)
  Ca 3 lime (kan også byttes ut med sitron)
  1 liten banan
  Ca. 3ss kokosolje
  Så mye agave at det smaker søtt, men fortsatt bittert fra limen.

  Du kan også bruke samme bunnen til mye annet, som f.eks smelte mørk sjokolade å ha på sammen med ferske bær. Eller bytte ut mandlene med andre nøtter og f.eks kombinere det med epler og kanel, etc.

  Lykke til! 🙂

Legg inn en kommentar