skjer det bare med meg?

Publisert:

Er det noen av dere som har lykkes med sånne sunnere sjokoladekaker? Utenom sånn kakemiks fra helsekosten da, de er enkle. Det er noe med meg som gjør at jeg aldri skal lykkes med slike kakeoppskrifter som skal være sunnere og like gode som de usunne. Jeg tenkte å prøve her om dagen, igjen, en sånn sjokoladekake med hvite bønner i, den skulle bli meget så saftig. Siden jeg hadde litt ekstra god tid tenkte jeg å overraske gutta mine med dessert. Jeg fant en oppskrift som ikke var alt for komplisert og jeg gleda meg skikkelig til å prøve ut. Når jeg så bildet av hvordan kaka skulle bli fikk jeg vann i munnen og nå kunne det da ikke gå galt 🙂

sjokoladekake
Bilde fra sprudlendesunn.no

Den gang ei, det som kom ut av min ovn var en stor, tung klump som smakte bittert av kakao. Jeg skjønner altså virkelig ikke hva som går galt, det må da være jeg som gjør noe feil, eller er det smaksløkene mine det er noe i veien med? Er det kanskje flere som er like talentløs som meg?

20140205-222753.jpg

Så kjære dere, har noen av dere en enkel oppskrift på en sunn, søt fristelse jeg kanskje kan lykkes med? Evt en blogg med enkle oppskrifter?

Imens så drar jeg heim åt hu mor i helga og håper hun har laget verdens beste sjokoladekake i langpanne! For det kan en faktisk unne seg sånn når det er helg 😀

PS! Jeg har fått utrolig mye mail, men vær litt tålmodig så skal du få svar etterhvert 🙂

7 responses to “skjer det bare med meg?

 1. Kjenner meg igjen gitt! 😉 Men jeg har brownies med bønner og en rå sjokoladekake på bloggen min som jeg synes er veldig gode, og enkle å få til.

  http://spisgront.wordpress.com/2012/07/16/bonnebrownies/#more-198
  http://spisgront.wordpress.com/2013/05/25/bursdagskake/#more-881

  Brownien må ikke stekes for lenge. Når du tar den ut skal det virke som det nesten ikke går å skjære den i stykker, men den setter seg og blir mer kompakt når den blir avkjølt. Veldig mektig, men god 🙂 Rå-kaken er jo ingen tradisjonell kake, men den er fantastisk. Jeg lager ofte en variant hvor jeg bruker kakao i nøttebunnen og heller lager fyllet av kokoskrem, bær og søtning også. Slurp! 🙂

 2. Kjør mandler i foodprosessor, ha i dadler og kokosolje, klem ned i en rundform, putt i fryseren. Kjør så avocado og banan sammen med saft fra lime og kokosolje i foodprosessor, søt til med agave. Ha over kakebunnen, sett kjølig noen timer eller til dagen etter. Voila, superdeilig og sunn (derimot IKKE kalorifattig) kake 😉 ps. La den tine i et kvarter ca. før servering 🙂

  3dl mandler
  6 dadler (kjøp gjerne noen ekstra, kommer an på størrelsen)
  Ca. 1ss kokosolje
  Litt salt
  For at bunnen ikke skal feste seg i bunnen kan du ha litt kokosmasse nederst.

  3 avocadoer (modne, selvsagt)
  Ca 3 lime (kan også byttes ut med sitron)
  1 liten banan
  Ca. 3ss kokosolje
  Så mye agave at det smaker søtt, men fortsatt bittert fra limen.

  Du kan også bruke samme bunnen til mye annet, som f.eks smelte mørk sjokolade å ha på sammen med ferske bær. Eller bytte ut mandlene med andre nøtter og f.eks kombinere det med epler og kanel, etc.

  Lykke til! 🙂

Legg inn en kommentar

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.