For the pregnant ladies out there !

Publisert:

Ok, du er smelt på tjukka og får høre av jordmor eller lege at det er viktig å trene selv når du er gravid. La oss si at du ikke har vært så veldig fysisk aktiv tidligere og bestemmer deg for at nå er tiden inne for å begynne. Du har jo ikke bare deg selv å tenke på lenger og vil så veldig gjerne at barnet i magen din skal ha det best mulig. Men hva skal du gjøre? Gå tur. Tren styrke. Det mangler ikke på tips til hva du skal gjøre, men hadde det ikke vært greit med litt mer konkrete oppgaver/treningsøkter? Så du vet eksakt hva og hvordan du skal trene. Vel, nå er du heldig, bonden bestemte seg nemlig for å insiminere sjefskua i høst og hun ønsker å hjelpe andre gravide som vil holde seg i form. Jeg har derfor mekket sammen en herlig liten treningsøkt som kan gjøres hjemme, den tar selvfølgelig ikke lang tid(vi har jo bedre ting å gjøre enn å trene dagen lang) og i god Bondefrøkenånd er den både gøy og effektiv 🙂 På bildene ser dere øvelsene og navn på de, lenger ned vil jeg beskrive økta. Og ja, det er jeg som er sjefskua – sånn hvis du spekulerte!

20140327-191609.jpg
K
nebøy, kan godt kjøres uten vekt.

20140327-201246.jpg

20140327-191527.jpg

20140327-191540.jpg

20140327-191534.jpg

✔️ Bruk 15-30 minutt på å gå deg varm i vårsola(kan sløyfes, faktisk)

✔️ 10-20 Knebøy
✔️ 10-20 Push ups
✔️ 10-20 GluteBridge (gjerne med strikk for å få god kontakt med rumpa)
✔️ 10-20 Stående roing (bruk vannflasker/stein/lysestaker om du ikke har manualer)
✔️ 10-20 Benløft på hver fot

Antall repetisjoner kommer an på hvor mye du har trent fra før. Er du helt nybegynner tar du 10stk, har du trent litt fra før går du for 20. Kjør øvelsene rett etter hverandre uten pause, da får du litt intensitet på økta. Når du har gjort alle øvelsene tar du 1-2 minutts pause og starter på nytt. Gjenta den runden 2-4 ganger og du har fått deg ei skikkelig treningsøkt på noen få minutter. G E N I A L T om du spør meg 🙂 Gjør denne 3 ganger i uka i to uker om du er helt nybegynner, du vil garantert kjenne det på formen. Hvis du samtidig kommer deg ut og går på litt i motbakkene blir du supersprek! Just do it

En viktig ting: vær hele tiden bevisst på at du kniper i bekkenbunnen når du starter på en repetisjon. Du vet, de musklene du bruker for å stoppe strålen når du tisser ! Ok? Skvetting i trusa er greit å unngå 😉

Er du ikke gravid selv så kan du jo tipse noen som er det om denne økta. Sharing is caring 🙂

Treningsklemmer til alle dere fra meg.
 

20140327-210146.jpg

Legg inn en kommentar

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.