For the pregnant ladies out there !

Publisert:

Ok, du er smelt på tjukka og får høre av jordmor eller lege at det er viktig å trene selv når du er gravid. La oss si at du ikke har vært så veldig fysisk aktiv tidligere og bestemmer deg for at nå er tiden inne for å begynne. Du har jo ikke bare deg selv å tenke på lenger og vil så veldig gjerne at barnet i magen din skal ha det best mulig. Men hva skal du gjøre? Gå tur. Tren styrke. Det mangler ikke på tips til hva du skal gjøre, men hadde det ikke vært greit med litt mer konkrete oppgaver/treningsøkter? Så du vet eksakt hva og hvordan du skal trene. Vel, nå er du heldig, bonden bestemte seg nemlig for å insiminere sjefskua i høst og hun ønsker å hjelpe andre gravide som vil holde seg i form. Jeg har derfor mekket sammen en herlig liten treningsøkt som kan gjøres hjemme, den tar selvfølgelig ikke lang tid(vi har jo bedre ting å gjøre enn å trene dagen lang) og i god Bondefrøkenånd er den både gøy og effektiv 🙂 På bildene ser dere øvelsene og navn på de, lenger ned vil jeg beskrive økta. Og ja, det er jeg som er sjefskua – sånn hvis du spekulerte!

20140327-191609.jpg
K
nebøy, kan godt kjøres uten vekt.

20140327-201246.jpg

20140327-191527.jpg

20140327-191540.jpg

20140327-191534.jpg

✔️ Bruk 15-30 minutt på å gå deg varm i vårsola(kan sløyfes, faktisk)

✔️ 10-20 Knebøy
✔️ 10-20 Push ups
✔️ 10-20 GluteBridge (gjerne med strikk for å få god kontakt med rumpa)
✔️ 10-20 Stående roing (bruk vannflasker/stein/lysestaker om du ikke har manualer)
✔️ 10-20 Benløft på hver fot

Antall repetisjoner kommer an på hvor mye du har trent fra før. Er du helt nybegynner tar du 10stk, har du trent litt fra før går du for 20. Kjør øvelsene rett etter hverandre uten pause, da får du litt intensitet på økta. Når du har gjort alle øvelsene tar du 1-2 minutts pause og starter på nytt. Gjenta den runden 2-4 ganger og du har fått deg ei skikkelig treningsøkt på noen få minutter. G E N I A L T om du spør meg 🙂 Gjør denne 3 ganger i uka i to uker om du er helt nybegynner, du vil garantert kjenne det på formen. Hvis du samtidig kommer deg ut og går på litt i motbakkene blir du supersprek! Just do it

En viktig ting: vær hele tiden bevisst på at du kniper i bekkenbunnen når du starter på en repetisjon. Du vet, de musklene du bruker for å stoppe strålen når du tisser ! Ok? Skvetting i trusa er greit å unngå 😉

Er du ikke gravid selv så kan du jo tipse noen som er det om denne økta. Sharing is caring 🙂

Treningsklemmer til alle dere fra meg.
 

20140327-210146.jpg

Legg inn en kommentar