Vaffeldagen!

Publisert:

20130730-225845.jpg

Hola fine folk! Jeg rekner med dere er klar over at det idag er den o store V A F F E L D A G E N? Jeg bruker min egen lille vri på vaffelrøra for å lage den sunnere, så sunn at de kan spises hver dag – johoo. Sa dere at dere ville ha oppskrifta? Så bra – for her kommer den.

Ingredienser:
4 dl store havregryn(bruk gjerne glutenfrie)
4 dl vann
2 godt modne bananer
3 dl mager vaniljekesam
1 ts bakepulver
3 egg
2 ts kardemomme
2 ts kanel

20140324-232909.jpg

Fremgangsmåte:
Bland havregryn og vann i en stor bolle, la dette stå i minst 20 minutt, jo lengre de står – jo bedre. Miks det jevnt med stavmikser. Kutt opp bananene og ha i bollen. Bruk stavmikseren igjen, til du har en jevn masse.

Ha eggene i en egen bolle og visp til de blir litt luftige. Tilsett vaniljekesam, bakepulver, kardemomme og kanel. Bland deretter sammen med havregrynene og la røren svelle i ca 20 minutter.

Smør vaffeljernet med olje(cocosa) og stek. Du kan også bruke stekepanne og steke lapper. Disse vaflene/lappene kan fryses ned og nytes hver dag med valgfritt pålegg. Prøv med jordbærsyltetøy og kesam vanilje mager, nam!!

2 responses to “Vaffeldagen!

Legg inn en kommentar