effektive intervalløkter med barnevogn

Publisert:

20140904-142800-52080144.jpg

Å trille på tur med barnevogna er en fin måte å komme seg i form på etter svangerskap og fødsel. Jeg synes også at frisk luft gjør utrolig godt for å få lufta hodet og klarnet tankene litt. Det kan fort bli litt mye amming, gulping, bleieskift, rydding, matlaging, stress og minst èn tur ut hver dag er i mitt tilfelle helt nødvendig for å opprettholde en god og stabil psykisk helse 😉

Om du i tillegg legger inn noen effektive intervaller får du virkelig utbytte av trilleturen. Høy puls vil gi deg bedre effekt og formen stiger raskere, samtidig som det ikke tar så lang tid. Nå som høsten er i anmarsj blir lufta så frisk og god og det føles rett og slett ut som ren medisin. Ah- jeg må ut så fort som mulig nå kjenner jeg, selv om det regner, jeg elsker å få friskt regnvann i ansiktet.

og du trenger ikke engang løpe for å få opp pulsen

Jeg er selvfølgelig altfor rastløs til å bare trille en tur på en times tid. Jeg kjeder meg etter et kvarter og legger derfor alltid inn noen intervaller i den saftigste motbakken jeg kommer over på turen 😉 Er bakken superbratt så parkerer jeg bare vogna og løper/går opp og ned bakken. I en litt slakere motbakke er det ypperlig å ha med barnevogn da den gir ekstra motstand og du trenger ikke engang løpe for å få opp pulsen.

Så hvordan utføre slike intervaller? Jeg kan gi deg et par eksempler på gøyale(ja- all trening er gøy i mitt hode) og effektive eksempler på hvordan jeg bruker å gjøre det.

ØKT 1  Bratt motbakke uten vogn

✔️ 15 sekunder løp/gange oppover
✔️ 60 sekunder gange/rolig jogg nedover til start
Denne gjentar jeg 8 ganger og har som mål å komme like langt på hver intervall(15sek)

Denne kjører jeg ganske ofte siden vi har en perfekt bakke et stykke innover på skogveien vår. Først bruker jeg ca 10 minutter på å gå meg varm. Deretter parkerer jeg barnevogna nederst i bakken og løper opp og ned før jeg triller hjem igjen og har god samvittighet og mye energi resten av dagen. Nå som formen har kommet seg litt, kjører jeg først 8 intervaller som beskrevet ovenfor før jeg tar 2-3 minutters pause og utfører 8 nye intervaller. Det gjør godt det 😀

20140904-142114-51674350.jpg

ØKT 2 Laang og slak motbakke med vogn

Har du en motbakke på minst 1 km så er denne økta kjempefin. Du har med vogna hele veien og jeg kan garantere at hjertepumpa må jobbe knallhardt etterhvert og at melkesyra kommer snikende. Utfør intervallene på følgende måte:

✔️ 2-3 minutter hvor du setter på fart oppover bakken med barnevogna
✔️ 3 minutter hvor du går rolig nedover igjen med barnevogna

Gjenta dette 4-6 før du triller fornøyd og glad hjem igjen.

Disse to øktene har jeg kjørt 3-4 ganger etter fødselen og kjenner allerede at formen er mye bedre. Jeg har enda flere treningsøkter som er tilpasset oss med barnevogn, men de er inni hodet mitt enda. Jeg må få testa de ut selv før jeg anbefaler de videre. Enkel kvalitetssikring, men det funker!

20140904-142113-51673242.jpg

20140904-142116-51676729.jpg

 

Da har jeg gjort min jobb, så nå er det bare for deg å komme deg ut og jobbe deg gjennom disse øktene. De passer også selvfølgelig for dere uten barnevogn og tips gjerne noen du kjenner om disse øktene!

God trening✔️

2 responses to “effektive intervalløkter med barnevogn

Legg inn en kommentar

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.