effektive intervalløkter med barnevogn

Publisert:

20140904-142800-52080144.jpg

Å trille på tur med barnevogna er en fin måte å komme seg i form på etter svangerskap og fødsel. Jeg synes også at frisk luft gjør utrolig godt for å få lufta hodet og klarnet tankene litt. Det kan fort bli litt mye amming, gulping, bleieskift, rydding, matlaging, stress og minst èn tur ut hver dag er i mitt tilfelle helt nødvendig for å opprettholde en god og stabil psykisk helse 😉

Om du i tillegg legger inn noen effektive intervaller får du virkelig utbytte av trilleturen. Høy puls vil gi deg bedre effekt og formen stiger raskere, samtidig som det ikke tar så lang tid. Nå som høsten er i anmarsj blir lufta så frisk og god og det føles rett og slett ut som ren medisin. Ah- jeg må ut så fort som mulig nå kjenner jeg, selv om det regner, jeg elsker å få friskt regnvann i ansiktet.

og du trenger ikke engang løpe for å få opp pulsen

Jeg er selvfølgelig altfor rastløs til å bare trille en tur på en times tid. Jeg kjeder meg etter et kvarter og legger derfor alltid inn noen intervaller i den saftigste motbakken jeg kommer over på turen 😉 Er bakken superbratt så parkerer jeg bare vogna og løper/går opp og ned bakken. I en litt slakere motbakke er det ypperlig å ha med barnevogn da den gir ekstra motstand og du trenger ikke engang løpe for å få opp pulsen.

Så hvordan utføre slike intervaller? Jeg kan gi deg et par eksempler på gøyale(ja- all trening er gøy i mitt hode) og effektive eksempler på hvordan jeg bruker å gjøre det.

ØKT 1  Bratt motbakke uten vogn

✔️ 15 sekunder løp/gange oppover
✔️ 60 sekunder gange/rolig jogg nedover til start
Denne gjentar jeg 8 ganger og har som mål å komme like langt på hver intervall(15sek)

Denne kjører jeg ganske ofte siden vi har en perfekt bakke et stykke innover på skogveien vår. Først bruker jeg ca 10 minutter på å gå meg varm. Deretter parkerer jeg barnevogna nederst i bakken og løper opp og ned før jeg triller hjem igjen og har god samvittighet og mye energi resten av dagen. Nå som formen har kommet seg litt, kjører jeg først 8 intervaller som beskrevet ovenfor før jeg tar 2-3 minutters pause og utfører 8 nye intervaller. Det gjør godt det 😀

20140904-142114-51674350.jpg

ØKT 2 Laang og slak motbakke med vogn

Har du en motbakke på minst 1 km så er denne økta kjempefin. Du har med vogna hele veien og jeg kan garantere at hjertepumpa må jobbe knallhardt etterhvert og at melkesyra kommer snikende. Utfør intervallene på følgende måte:

✔️ 2-3 minutter hvor du setter på fart oppover bakken med barnevogna
✔️ 3 minutter hvor du går rolig nedover igjen med barnevogna

Gjenta dette 4-6 før du triller fornøyd og glad hjem igjen.

Disse to øktene har jeg kjørt 3-4 ganger etter fødselen og kjenner allerede at formen er mye bedre. Jeg har enda flere treningsøkter som er tilpasset oss med barnevogn, men de er inni hodet mitt enda. Jeg må få testa de ut selv før jeg anbefaler de videre. Enkel kvalitetssikring, men det funker!

20140904-142113-51673242.jpg

20140904-142116-51676729.jpg

 

Da har jeg gjort min jobb, så nå er det bare for deg å komme deg ut og jobbe deg gjennom disse øktene. De passer også selvfølgelig for dere uten barnevogn og tips gjerne noen du kjenner om disse øktene!

God trening✔️

2 responses to “effektive intervalløkter med barnevogn

Legg inn en kommentar