Eplekakemuffins

Publisert:

20140912-171051-61851207.jpg

Høsten har kommet og flere hager rundt i vårt langstrakte land fylles av syrlige, friske og gode epler. Ofte kan det bli mye epler og da er det gøy å kunne bruke de til sunn bakst. Disse muffinsene både luktet og smakte som nybakt eplekake. I tillegg er de mye sunnere og veldig enkel å lage til. De passer perfekt til ettermiddagskaffen eller i matboksen på søndagstur i nydelig høstvær.

20140912-165247-60767620.jpg

Du trenger:
✔️ 2 egg
✔️ 2 dl havremel
✔ 1/2 boks kesam vanilje (mager eller vanlig)
✔️ 2 epler
✔️ sukrin gold(eller annen søtning)
✔️ kanel
1 ts bakepulver

Kutt eplene i små biter eller terninger og legg de i en pose med 2 ss sukrin gold og 1-2 ss kanel. Bland det godt sammen. 2 egg piskes lett med 2 ss sukrin gold. Bland kesam vanilje sammen med eggene og ha deretter i de tørre ingrediensene. Til slutt har du oppi eplebåtene.

Fordel røra i muffinsformer og stek de i ca 20 minutter på 175grader.

PS! Denne oppskrifta gir mye eplebiter i hver muffins. Ønsker du litt mindre eplebiter og litt mer muffins kan du godt doble oppskriften uten å doble eplemengden.

20140912-171322-62002776.jpg

20140912-171320-62000604.jpg

Ønsker dere en fin høstdag! Klemmer fra Bondefrøkna ✔️

Legg inn en kommentar