Banansjokolademuffins

Publisert:

20141010-001409-849624.jpg

Jeg ELSKER havregryn og havregrøt som kveldsmat. Jeg legger meg god og mett og vet at kroppen har fått godt med næring  så jeg våkner uthvilt og på rett fot neste morgen. En sulten og trøtt bondefrøken er ikke bestandig like morsomt – ifølge bonden. Uansett, jeg bruker bestandig å tilsette havregrøten både banan og kesam mager eller cottage cheese, noen ganger egg og nøtter eller litt småbiter med sjokolade. Hjemmelaget jordbærsyltetøy er heller ikke å forakte. Jeg har i den senere tid funnet ut at med disse ingrediensene så kan jeg faktisk lage muffins og spise som kveldsmat istedet. Ja, du hørte riktig, MUFFINS til kvelds. Flere som kunne tenkt seg det? Tenkte meg det ja 🙂

Idag ble det faktisk banansjokolademuffins til lunsj siden odelsgutten har fri i barnehagen og han elsker å bake. Eller, han elsker å begynne å bake. Han roter rundt i skuffer og skap og sier «baka billja», jeg blir kjempeivrig og glad for at han tar initiativ. Hiver meg rundt og finner frem det vi trenger. Han knuser noen egg(på gulvet selvsagt, smaker på alle ingredienser og etter ca 3 minutt er han lei og finner på noe annet. I det siste har han imidlertid blitt litt flinkere, han kommer tilbake etter en stund for å slikke av bakeredskap og boller. Jaja, jeg får jo prøvd ut nye oppskrifter og så får vi(stort sett) sunne, varme og ferske retter til lunsj. Det er innafor det! Og idag var lunsjen HVERTFALL innafor når muffinsene er uten sukker, uten hvetemel….men søte, gode og mettende. En journalist fra Norsk Landbruk kom innom akkurat i lunsjtider, så da klarte vi å lure henne til å tro at vi har det sånn hver dag. Hoho…

Over til muffins. Til disse med banansjokoladebrownie-smak trenger du:

3 egg
1 banan
litt bakepulver
litt ekte vaniljepulver(sånn svart fra helsekost)
havremel til det blir en litt klissete blanding
1 questbar i små biter(se bildet)

20141010-001413-853572.jpg

Disse questbarene er et perfekt alternativ til vanlig sjokolade, proteinrik og de kan brukes til så utrolig mye. Jeg skal vise dere flere måter å bruke de på. Disse har vært vanskelig å få tak i tidligere, men nå selges de i de fleste helsekostbutikker og også hos X-life.no. X-life.no selger disse i et utall varianter. Kjempedigg som et sunnere alternativ til sjokolade og perfekt før og etter trening. De blir enda bedre om du varmer de i mikroen eller ovnen. Jeg skal som sagt komme tilbake til flere måter å nyte disse på.

20141010-002035-1235072.jpg

Bland sammen ingrediensene ha deretter i questbaren og fordel i muffinsformer, ca 8 stk. Stekes på 175 grader i omtrent 20 minutter.

20141010-001411-851806.jpg

//Affiliate links

Jeg tror jeg rett og slett må lage flere ladninger med disse muffinsene i helga.

Ønsker dere alle en nydelig helg når den kommer!

3 responses to “Banansjokolademuffins

  1. Hei, utrolig mange flotte innlegg! Lurte bare på hvor du kjøper havremel? Helsekost det og? Ikke funnet noe i butikkene her..

    1. Hei Linda 🙂 tusen takk! Havremel kjøper jeg på dagligvarebutikk, de har det her på Høylandet hvertfall. Det går også an å male vanlig havregryn med en stavmikser, så har du havremel!

Legg inn en kommentar

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.