Banansjokolademuffins

Publisert:

20141010-001409-849624.jpg

Jeg ELSKER havregryn og havregrøt som kveldsmat. Jeg legger meg god og mett og vet at kroppen har fått godt med næring  så jeg våkner uthvilt og på rett fot neste morgen. En sulten og trøtt bondefrøken er ikke bestandig like morsomt – ifølge bonden. Uansett, jeg bruker bestandig å tilsette havregrøten både banan og kesam mager eller cottage cheese, noen ganger egg og nøtter eller litt småbiter med sjokolade. Hjemmelaget jordbærsyltetøy er heller ikke å forakte. Jeg har i den senere tid funnet ut at med disse ingrediensene så kan jeg faktisk lage muffins og spise som kveldsmat istedet. Ja, du hørte riktig, MUFFINS til kvelds. Flere som kunne tenkt seg det? Tenkte meg det ja 🙂

Idag ble det faktisk banansjokolademuffins til lunsj siden odelsgutten har fri i barnehagen og han elsker å bake. Eller, han elsker å begynne å bake. Han roter rundt i skuffer og skap og sier «baka billja», jeg blir kjempeivrig og glad for at han tar initiativ. Hiver meg rundt og finner frem det vi trenger. Han knuser noen egg(på gulvet selvsagt, smaker på alle ingredienser og etter ca 3 minutt er han lei og finner på noe annet. I det siste har han imidlertid blitt litt flinkere, han kommer tilbake etter en stund for å slikke av bakeredskap og boller. Jaja, jeg får jo prøvd ut nye oppskrifter og så får vi(stort sett) sunne, varme og ferske retter til lunsj. Det er innafor det! Og idag var lunsjen HVERTFALL innafor når muffinsene er uten sukker, uten hvetemel….men søte, gode og mettende. En journalist fra Norsk Landbruk kom innom akkurat i lunsjtider, så da klarte vi å lure henne til å tro at vi har det sånn hver dag. Hoho…

Over til muffins. Til disse med banansjokoladebrownie-smak trenger du:

3 egg
1 banan
litt bakepulver
litt ekte vaniljepulver(sånn svart fra helsekost)
havremel til det blir en litt klissete blanding
1 questbar i små biter(se bildet)

20141010-001413-853572.jpg

Disse questbarene er et perfekt alternativ til vanlig sjokolade, proteinrik og de kan brukes til så utrolig mye. Jeg skal vise dere flere måter å bruke de på. Disse har vært vanskelig å få tak i tidligere, men nå selges de i de fleste helsekostbutikker og også hos X-life.no. X-life.no selger disse i et utall varianter. Kjempedigg som et sunnere alternativ til sjokolade og perfekt før og etter trening. De blir enda bedre om du varmer de i mikroen eller ovnen. Jeg skal som sagt komme tilbake til flere måter å nyte disse på.

20141010-002035-1235072.jpg

Bland sammen ingrediensene ha deretter i questbaren og fordel i muffinsformer, ca 8 stk. Stekes på 175 grader i omtrent 20 minutter.

20141010-001411-851806.jpg

//Affiliate links

Jeg tror jeg rett og slett må lage flere ladninger med disse muffinsene i helga.

Ønsker dere alle en nydelig helg når den kommer!

3 responses to “Banansjokolademuffins

  1. Hei, utrolig mange flotte innlegg! Lurte bare på hvor du kjøper havremel? Helsekost det og? Ikke funnet noe i butikkene her..

    1. Hei Linda 🙂 tusen takk! Havremel kjøper jeg på dagligvarebutikk, de har det her på Høylandet hvertfall. Det går også an å male vanlig havregryn med en stavmikser, så har du havremel!

Legg inn en kommentar