Heisann! Vi jobber oss fortsatt gjennom det her brunstoksekjøttet, men jeg kan se enden på det nå. Jeg har ikke samvittighet til å kaste det kjøttet vi har igjen, så mens Bonden løper rundt i skogen etter ny elg står Bondefrøkena på kjøkkenet og prøver å finne kreative måter å bruke opp elghakken med brunstsmak. Jeg lyktes ganske bra nå sist og om ikke smaken ble 100% brunstfri så var det hvertfall en annerledes måte å bruke elghakk på! Ble ikke disse ‘elgcupcakesa’ kule?
Jeg starta på formiddagen med å lage en tomatsaus som skulle få stå å putre lenge. Bras først løk og hvitløk i litt olje i en kjele og ha oppi grovhakkede tomater. Her brukte jeg hermetiserte tomater med basilikum. Dette fikk stå i noen timer og godgjøre seg på plata. Stek elghakk og krydre med det du måtte ønske. Denne gangen brukte jeg:
✔️ spisskummin
✔️ chili
✔️ paprika
✔️ ingefær
✔️ pepper
Ha kjøttet oppi tomatsausen og la det koke litt sammen. Fordel så kjøttsausen i oppdelte tortillalefser(se bildene), strø på ost. Jeg brukte mozarella og gratinerte de i ovnen i ca 10minutt. Fiffig, ikke sant??
Så mens jeg var kreativ på kjøkkenet var Bonden i skogen, uten å få elg. Bra det er mere elgjakt igjen. Han fikk uansett skutt noen stemningsfulle bilder.
Ønsker dere alle en fin dag!
Hei.
Legg viltkjøtt med brunst smak i vann med litt eddik i (7%)og la det ligge en stund. Tar kanskje ikke vekk alt men ganske mye
Aah!! Tusen takk Linda, dette skal jeg prøve. Har igjen litt grytekjøtt og et par steker av denne elgen så da blir det forhåpentligvis litt bedre smak
Hei.
Legg viltkjøtt med brunst smak i vann med litt eddik i (7%)og la det ligge en stund. Tar kanskje ikke vekk alt men ganske mye
Aah!! Tusen takk Linda, dette skal jeg prøve. Har igjen litt grytekjøtt og et par steker av denne elgen så da blir det forhåpentligvis litt bedre smak