Inspirert

Publisert:

God mandag folkens! Her er vi klar for en ny travel uke og både middager og treningsøkter er planlagt og plotta inn i kalenderen. Med to små barn, fjøs, møter, fjøsbygging, og et treningsstudio på gården er det alfa omega å ha god oversikt og planene under kontroll. Jeg ELSKER når uka er godt planlagt og jeg merker at jeg er både mer effektiv og har mere overskudd når treninger og gode sunne middager er bestemt før mandagen kommer og uka bare raser avgårde. Det kan fort bli lettvinte og usunne løsninger når en hektisk hverdag ikke er under kontroll og da kan jeg bli både stressa og litt småirritert. Bonden lar seg ikke så lett påvirke, men han merker det nok godt på meg :)

20140407-110835

Det kan kanskje virke litt ekstremt, men jeg liker ikke å måtte stresse ivei på butikken før henting i barnehagen og bestemme middag mens jeg handler. Er jeg i tillegg sulten når jeg surrer rundt på Coopen så havner det bestandig dobbelt så mye som nødvendig i handlekurven. Treningsøktene har ofte også en tendens til å bli nedprioritert når det på forhånd ikke er satt av tid til de. Flere som kjenner seg igjen kanskje?

Igår, etter at ungene sovna satte jeg meg ned for å finne litt inspirasjon til nye middagsretter jeg kan prøve meg på. Jeg har blitt skikkelig glad i å prøve meg på nye, spennende matretter som jeg tidligere trodde var for vanskelig å få til. Så nå har jeg lest i diverse kokebøker og søkt litt rundt på internett for ny inspirasjon. Øvelse gjør mester og med skikkelige råvarer og gode oppskrifter får vi mange herlige matopplevelser. Det er utrolig koselig når familien samles rundt matbordet til middag, selv om det med små barn og en bonde som sjelden kommer inn til samme tid hver dag byr på diverse utfordringer. 5 minutter med hyggelig middagsstemning er tross alt bedre enn ingenting!

Har du også lyst på litt ny giv og inspirasjon til en mer helsemessig hverdag kan du akkurat nå få hele 50% på utvalgte bøker innen mat, trening og helse hos Tanum. Hos CupoNation har de mange gode rabatter og tilbud for de som er opptatt av helsa. Klikk deg inn og se om du finner noen inspirerende bøker til mørke høstkvelder.

Igår prøvde jeg meg forresten på å lage kornblanding eller granola som er så populært nå. Den ble godt mottatt til frokosten her idag. Hurra! Ønsker dere alle en flott start på den nye uka.

img_7129

Mandagsklemmer til dere!

Legg inn en kommentar

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.