Frokostblanding

Publisert:

Skal si disse dagene bare raser avgårde, jeg rekker såvidt å tenke at IDAG skal jeg rekke alt jeg ikke rakk igår, før det plutselig er blitt imorgen og jeg henger enda lenger etter. Skjønte dere den? Ikke jeg heller, men poenget var at dagene går så utrolig fort og jeg har (heldigvis) mye å gjøre sånn at de ikke blir kjedelig. Jeg ønsker meg herved 7 kvarter i hver time. Det hadde vært noe.

Bonden er også rimelig hektisk for tiden, som byggherre med 3-9 arbeidsmenn her hver dag som støper nyfjøs, forskaler, graver, legger nytt tak på gammelfjøset og denne uka toppa han dette med heimevernsøvelse. Jeg husker ikke sist jeg så han, men jeg styrer treningsstudio, hjem og barn så jeg kjeder meg ikke. I tillegg fikk jeg en idè for en måneds tid siden om å lage en e-bok eller e-hefte med oppskrifter til adventskosen, oppskrifter uten sukker som kan nytes i ventetiden frem til jul. For i jula skal vi kose oss med god mat, god drikke og god snacks uten dårlig samvittighet. Men om julekosen starter 1. desember og ikke avsluttes før 5.januar kan det gå hardt utover helsa vår.  Derfor bestemte jeg meg for å eksperimentere og få ut litt kreativitet på kjøkkenet, skrive det ned, ta bilder og lage en bok av det. Og kanskje er det noen sjeler der ute som faktisk har lyst til å kjøpe dette heftet!? Blir spennende å se. Men DERFOR ønsker jeg meg 7 kvarter i hver time fra og med idag – slik at jeg kan få gjort ferdig «Bondefrøkens Adventfristelser», samtidig som hverdagen krever sin tid.

Så hvorfor sitter jeg her og sløser bort tid med å «blogge», bra spørsmål! Jeg skal avslutte. Men først kan jeg gi dere litt god stemning gjennom en blanding av bilder fra den siste uka. Fine bilder inspirerer meg, og forhåpentligvis noen av dere.

IMG_0530
Jeg tar meg alltid tid til litt trim, ALLTID!

IMG_7395

IMG_7403
Pål M. Kul type. Jeg har lovt han vaffel idag, det skal han få.

IMG_7346

IMG_7392
Bountykuler med hint av mint – den kommer i boka mi!

Jeg tenkte også å servere dere en oppskrift på ekte frokostblanding, men det får komme litt senere idag eller imorgen. NÅ skal jeg lage nissekaker, også vaffel til arbeidsgutta da!

Legg inn en kommentar

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.