Oppsummering med marengstopper

Publisert:

20141229-224219-81739371.jpg

Hoi, skal si jula går unna. Først igår og idag har julefreden kommet sigende over meg og det er så deilig. Bonden har noen dager fri fra fjøsarbeid nå og vi har begynt å reflektere litt over året som har gått. I skrivende stund sitter vi foran macen og ser på «sportsåret 2014» på nettTV. Bonden ble litt ivrig med snøfresen tidlig på desember og det gikk litt hardt utover parabolantenna. Så vi har vært uten TV-signal siden da…

For å sånn superkjapt oppsummere året 2014 så kan jeg nevne følgende:

✔️ jeg har blitt tobarnsmor!
✔️ vi har begynt å bygge nytt fjøs for løsdrivt og robot
✔️ jeg har jobbet som selvstendig næringsdrivende hele året og trives utrolig godt med det
✔️ jeg har blitt meget glad i å lage mat, sunn og god mat og dele oppskriftene på bloggen
✔️ jeg har også blitt utrolig glad i å bake! Sånne skikkelige gode kaker og bakverk
✔️ jeg lagde et oppskriftshefte med søte fristelser uten sukker og opprettet en nettbutikk hvor jeg selger dette
✔️ jeg innser stadig hvor heldig jeg er som har mange gode venner og en fantastisk familie som alltid stiller opp

Nå ser jeg frem til 2015, det blir et spennende år. Men før den tid skal jeg fortsette å nyte jula og rolige dager. Så vil jeg helt til slutt i år dele en enkel og fantastisk god oppskrift med dere siden jeg har fått bakedilla i 2014: marengstopper med melkesjokolade! De er farlig gode og passer fint til nyttårsfeiringen.

MARENGSTOPPER MED MELKESJOKOLADE
1 plate freia melkesjokolade
3 eggehvitter
1 1/2 dl sukker

Smelt melkesjokoladen over vannbad.
Pisk eggehvitter hvite med litt og litt sukker, marengsen skal være fast og blank.
Hell sjokoladen over i marengsen, men ikke rør sammen. Bruk to spiseskjeer til å sette topper på bakepapir. Pass på å få med både sjokolade og marengs, da blir de lekkert marmorerte.
Stek marengsene midt i ovnen på 120 grader i ca en time. Dette kan variere veldig fra ovn til ovn, så følg med.
La de avkjøles på stekebrettet noen timer så blir de tørre og deilig sprø.

Ønsker dere en fortsatt fin jul.
Varme klemmer fra meg ✔️

20141229-224221-81741188.jpg

 

 

 

Legg inn en kommentar

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.