Oppsummering med marengstopper

Publisert:

20141229-224219-81739371.jpg

Hoi, skal si jula går unna. Først igår og idag har julefreden kommet sigende over meg og det er så deilig. Bonden har noen dager fri fra fjøsarbeid nå og vi har begynt å reflektere litt over året som har gått. I skrivende stund sitter vi foran macen og ser på «sportsåret 2014» på nettTV. Bonden ble litt ivrig med snøfresen tidlig på desember og det gikk litt hardt utover parabolantenna. Så vi har vært uten TV-signal siden da…

For å sånn superkjapt oppsummere året 2014 så kan jeg nevne følgende:

✔️ jeg har blitt tobarnsmor!
✔️ vi har begynt å bygge nytt fjøs for løsdrivt og robot
✔️ jeg har jobbet som selvstendig næringsdrivende hele året og trives utrolig godt med det
✔️ jeg har blitt meget glad i å lage mat, sunn og god mat og dele oppskriftene på bloggen
✔️ jeg har også blitt utrolig glad i å bake! Sånne skikkelige gode kaker og bakverk
✔️ jeg lagde et oppskriftshefte med søte fristelser uten sukker og opprettet en nettbutikk hvor jeg selger dette
✔️ jeg innser stadig hvor heldig jeg er som har mange gode venner og en fantastisk familie som alltid stiller opp

Nå ser jeg frem til 2015, det blir et spennende år. Men før den tid skal jeg fortsette å nyte jula og rolige dager. Så vil jeg helt til slutt i år dele en enkel og fantastisk god oppskrift med dere siden jeg har fått bakedilla i 2014: marengstopper med melkesjokolade! De er farlig gode og passer fint til nyttårsfeiringen.

MARENGSTOPPER MED MELKESJOKOLADE
1 plate freia melkesjokolade
3 eggehvitter
1 1/2 dl sukker

Smelt melkesjokoladen over vannbad.
Pisk eggehvitter hvite med litt og litt sukker, marengsen skal være fast og blank.
Hell sjokoladen over i marengsen, men ikke rør sammen. Bruk to spiseskjeer til å sette topper på bakepapir. Pass på å få med både sjokolade og marengs, da blir de lekkert marmorerte.
Stek marengsene midt i ovnen på 120 grader i ca en time. Dette kan variere veldig fra ovn til ovn, så følg med.
La de avkjøles på stekebrettet noen timer så blir de tørre og deilig sprø.

Ønsker dere en fortsatt fin jul.
Varme klemmer fra meg ✔️

20141229-224221-81741188.jpg

 

 

 

Legg inn en kommentar