Havrepolarbrød

Publisert:

Polarbrød, det er jo så snedig å ha liggende i fryseren! Disse er grovere enn de forrige jeg la ut oppskrift på, men ble saftige og veldig gode på smak uansett. Jeg rulla og kjevla litt mindre rundinger enn sist, siden de ble veldig store. Du finner oppskrifta på vanlige polarbrød her.

IMG_1964.JPG

Ingredienser

100 gram havremel
175 gram havregryn
150 gram hvetemel
50 gram siktet rug
5 gram salt
10 gram tørrgjær
1/2 ts hornsalt
2,5 dl H-melk
1 dl vann
50 gram smør

✔️Bland sammen alt bortsett fra smøret.

✔️Eltes rolig i 15 minutt.

✔️Tilsett så mykt smør og elt til det er blandet inn.

✔️La deigen hvile i romtemperatur i en time før den settes kaldt.

✔️Ta ut deigen på morgenen(eller på kvelden, kommer an på når du setter den) og la den tempereres.

✔️Del så deigen i emner og rull de til boller.

✔️La de hvile minimum et kvarter før du kjevler de ut. De bør være litt under 1 cm tykk.

✔️La de etterheve i ca 30 minutter under klede på en lun plass, før du prikker de.

✔️Stekes på takke til de er gylden på begge sider.

IMG_1962.JPG

IMG_1963.JPG

IMG_1961.JPG

Klemklem

Legg inn en kommentar