repost: den beste intervalløkta

Publisert:

Nå er det på høy tid med litt treningsinspirasjon igjen kjære dere. Jeg bare mater på med oppskrifter for det er så utrolig gøy å lage til, ta freshe bilder og dele med dere. Det blir som en hobby som gjør at jeg får utløp for kreativitet og min rastløshet. Men vi kan jo ikke BARE spise 😉

Så til treningstipset:

Nå som våren nærmer seg er det godt å trene ute, og ikke minst ta seg en løpetur i frisk vårluft. Ofte blir det bare med den samme runden eller løypa hver gang og det kan fort bli både kjedelig og lite effektivt. Jeg bruker å kjøre ei skikkelig økt på mølla selv om det er utesesong, da løper jeg intervaller slik at jeg virkelig får utfordra meg på fart. Dere har fått tips om denne økta tidligere, men denne økta er altså så effektiv og gøy at den ikke kan deles for ofte!

20131204-221145.jpg

Denne økta på mølla tar kun 25 minutter, er meget effektiv og det som gjør den ekstra morsom er at farten skal økes med 0,2 km/t for hver intervall. Lyst til å prøve? Jeg kan forklare nærmere.

Start med å sette farten til 10km/t – løp i 45 sekunder, hopp av i 15 sekunder og øk samtidig farten opp til 10,2 km/t. Etter 15 sekunder hopper du på igjen og løper i 45 sekunder, hopp så av igjen og øk farten til 10,4 km/timen og hopp på igjen etter 15 sekunder og løp i 45 sekunder….. Osv. Dette gjentar du helt til du er kommet opp til 15 km/t. Forstått?

Du trenger ingen oppvarming da de ti første minuttene blir veldig rolig siden farten ikke er så høy enda. Er du god til å løpe kan du starte på 12 km/t og avslutte på 17 km/t, eller du kan starte på f.eks 8 km/t og avslutte på 13km/t. Prøv deg frem og kjenn at kondisen og løpeformen stiger utrolig fort om du trener denne økta 1 gang i uka.

Jeg liker denne økta utrolig godt og prøver å få til denne 2-4 ganger i måneden når jeg er i løpeform. Jeg legger inn denne en gang i uka nå frem mot mosjonsløpsesongen. Håper dere vil prøve ut økta og presse dere litt hardere enn sist treningsøkt – det er viktig for fremgangen!

Fortell meg gjerne hvordan det kjentes ut 😉

God påske!

Legg inn en kommentar