Lørdagskaka – marengs og sjokoladekrem

Publisert:

Søt, seig og sprø marengs som smelter på tunga, sammen med deilig sjokoladekrem. Det er ikke bare jeg som får vann i munnen av det? Jeg fortsetter med lørdagskakebakinga og denne gangen skal jeg presentere en helt nydelig kake. Dette er så fantastisk mye bedre enn seigt, gammelt og syntetiskt smågodt! Inspirasjonen fant jeg på godt.no, men gjorde litt om på oppskrifta slik at en nybegynner som meg kunne få det til.

Ingredienser til 2 marengsbunner
6 eggehvitter
350 gram sukker

Pisk dette til stiv og blank marengs. Ha i sukkeret litt etter litt. Tegn to sirkler på bakepapir og smør marengsen jevnt utover i disse ringene. Diameteren bør være ca 18 cm. Stek marengsbunnene på 130 grader i 30 minutt, skru deretter av ovnen og la de stå inni i 30 minutter til. Ta de ut og la de avkjøles i romtemperatur.

Sjokoladekrem
2 dl kremfløte
125 gram lys kokesjokolade

Brekk sjokoladen i biter og smelt den i fløten. Svak varme! Avkjøl fløten til den er helt kald igjen. Pisk den så til deilig tykk sjokoladekrem og fyll den mellom marengsbunnene. Jeg pynta med en «dæsj» krem, mørk smelta sjokolade og karamelltråer av smelta sukker.

 

Er det flere som får lyst til å bake lørdagskosen?

Store kakeklemmer fra meg

Legg inn en kommentar