Lørdagskaka

Publisert:

Jeg og odelsgutten har inngått en avtale. En kakeavtale. I hele mai så skal vi bytte ut syntetisk lørdagssmågodt med K A K E. Ekte, hjemmelaget og herlige kaker. Det gleder vi oss mye til. Baking er så gøy og jeg kan virkelig ikke å bake kaker, så nå får jeg prøvd meg på det også. Jeg tenkte det kunne være en ide og dele disse kakene her, så kanskje flere blir inspirert til å lage lørdagskosen selv – sammen med barna. 3-åringen vår var superkry og dekka opp innpå stua og sa «no ska vi kos oss, mamma, pappa og Lotta». Herlig altså.

Først ut var skumkake. Jeg så link til denne på Facebook og det er så utrolig lenge siden jeg har smakt skumkake. Om du liker kokosboller så må du prøve den her. Denne kaka er som en gigantisk kokosbolle og blodsukkeret skyter i været slik at du og barna løper rundt som nyslippte kviger i en times tid etterpå. Det er bare å henge seg på barna så får du lurt inn litt ekstra hverdagsaktivitet også! 

Ingredienser

4 eggehvitter

3 dl sukker

6 plater gelatin

50gram sjokolade (jeg bruker en uten sukker, søtet med stevia- for den er så god på smak)

60 gram cocosa eller delphiafett(anbefaler cocosa for en deilig kokossmak)

Kokosmasse

Legg gelatinplatene i kaldt vann og stivpisk eggehvitter og sukker.

Klem vannet av gelatinplatene og smelt de i 1 dl kokende vann.

Hell gelatinen i en tynn stråle oppi eggehvittemassen mens du pisker litt.

Ha litt kokosmasse i bunnen av en rund form.

Tøm massen over – Jo mindre form, jo høyere kake.

Smelt sjokolade og cocosa/delphiafett over vannbad og tøm over kaken.

Settes kaldt til sjokoladen har stivnet.

Jeg pynta med revet kokosflak, men kokosmasse funker også veldig bra.

   

Første lørdag er gjennomført, så får vi se om vi holder ut hele mai 😉

Bakeklemmer fra meg!

//Affiliate links

Legg inn en kommentar