Kanelsnurrer

Publisert:

Dette er, jeg lover dere, verdens beste kanelsnurrer. De smelter på tunga og jeg får vann i munnen bare jeg tenker på disse. Hemmeligheten tror jeg ligger i lang eltetid ooog lang hevetid. Det gjelder å ikke ha hastverk når en skal få perfekt gjærbakst. Husk på det. En annen ting dere MÅ huske på, er å bruke kald væske. Dette lærte jeg på bakekurs hos sukkerbakeren, og all gjærbakst blir perfekt HVER ENESTE gang når jeg følger hans tips. Ta en titt innom bloggen hans her – og meld dere på bakekurs. Han er superdyktig!

 

Tilbake til kanelsnurrene, heres what to do.

 

Ingredienser

500 gram hvetemel
230 gram H-melk
70 gram sukker
5 gram salt
1 ts kardemomme
1 egg
25 gram fersk gjær

75 gram smør i terninger (romtemperert)

Ha alle ingrediensene bortsett fra smør i en eltebolle(kjøkkenmaskin) og elt på lav hastighet i 15 minutter. Tilsett smør i små terninger og elt videre til deigen slipper kantene på bollen og alt smør er blandet godt inn i deigen(ca 5 minutter). Legg deigen over i egnet bolle og dekk til med plast. Heves i 90 minutter.

Strø mel på bakebordet og kjevle ut deigen til et rektangel på ca 40 cm dybde og 50 cm bredde. Smør utover smør, strø på sukker og kanel og gni det godt sammen.

Brett 1/3 av deigen inn mot midten slik at kun 1/3 av den smurte deigen er igjen. Brett den siste delen over den delen som er dobbel. Du har nå tre lag.

Bruk kjevla og kjevle slik at du får en leiv på ca 30 cm dybde og 50-60 cm bredde.

Del deigen i 16 strimler.

Surr en strimle rundt 2 eller tre fingre og lag en liten knute.

Sett de på brett med bakepapir, dekk de til og hev de i ca en time.

Pensles så med egg og

..stekes ved 200 grader i 15 minutter(omtrent).

Bakeklemmer fra meg. 

One response to “Kanelsnurrer

Legg inn en kommentar