Prinsessekake

Publisert:

Prinsessekake har vi spist nesten hver eneste lørdag i hele sommer. Denne oppskriften er bankers og det blir aldri mislykket – jeg forstår det egentlig ikke, men må igjen gi kreditt til sukkerbakeren og hans kurs for at jeg virkelig har fått dreisen på dette med baking. Med denne oppskrifta blir baksten uvirkelig luftig og smaker som himmelen – hver eneste gang!

Så, finn fram bakesakene og imponer slekt og venner denne helga.

 

Ingredienser

500 gram hvetemel
230 gram H-melk
70 gram sukker
5 gram salt
1 ts kardemomme
1 egg
25 gram fersk gjær

75 gram smør i terninger (romtemperert)

Til fyllet:
1 pakke vaniljekrem

Ha alle ingrediensene bortsett fra smør i en eltebolle(kjøkkenmaskin) og elt på lav hastighet i 15 minutter. Tilsett smør i små terninger og elt videre til deigen slipper kantene på bollen og alt smør er blandet godt inn i deigen(ca 5 minutter). Legg deigen over i egnet bolle og dekk til med plast. Heves i 90 minutter.

Strø mel på bakebordet og kjevle ut deigen litt, ta en liten bit av deigen, form den til en sirkel som dekker bunnen i en kakeform(husk å smøre formen).


Smør vaniljekrem utover, vær raus!

Kjevle resten av deigen til et rektangel på ca 40 cm dybde og 50 cm bredde. Smør utover smør, strø på sukker og kanel og gni det godt sammen.

Brett 1/3 av deigen inn mot midten slik at kun 1/3 av den smurte deigen er igjen. Brett den siste delen over den delen som er dobbel. Du har nå tre lag.

Bruk kjevla og kjevle slik at du får en leiv på ca 30 cm dybde og 50-60 cm bredde.

Del deigen i 16 strimler.

 

Surr en strimle rundt 2 eller tre fingre og lag en liten knute.

Sett disse knutene nedi formen og bruk resten av vaniljekremmen som fyll mellom knutene.

Dekk til formen og la den heve i minst en time.

Stekes nederst i ovnen på 200 grader i 30-40 minutt. Legg gjerne over et bakepapir halvveis i steketiden slik at den ikke blir brent på toppen.

 

Avkjøles i formen og pyntes med melis rett før servering.

 

Nyt kaka og helga.

Klemmer fra meg

Legg inn en kommentar