trøbbel med høna

Publisert:

Hei alle! Husker dere disse hønene jeg fikk tak i? Vel, jeg har fått litt hønetrøbbel, tror jeg. Den ene høna, hun som odelsgutten kaller for Mamman, hun har lagt seg ned og nekter å flytte seg. Hun ligger ute, sånn halveis under tak ihvertfall, men regnet høljer jo ned om dagene og jeg får litt vondt av henne. Hun ligger sikkert oppå et egg? Men jeg lurer på hva jeg skal gjøre? Er det ok å bare løfte henne vekk og ta bort egget? Blir hun gal da? Eller går det bra? Jeg prøvde å dytte sånn forsiktig borti høna, men hun lå like stødig og jeg kan jo ingenting om høner så jeg trakk meg stille og rolig tilbake. Håper noen der ute har litt bedre hønekunnskaper enn meg og kan gi meg noen tips??

 
Her ligger hun altså, hele tiden.  
  
…og se så store Pipen og Popen har blitt. 
 

Såå, da håper jeg noen kan hjelpe litt. Klem fra hønemamman 🙂

2 responses to “trøbbel med høna

  1. Høner liker å ruge litt bortgjemt, så bare ta egget og høna å flytt dem til en rolig og halvmørk rugekasse/reir. Går helt fint:-)

    1. Nå har jeg fått den på bena igjen! Vi har ingen hane, så jeg måtte få henne til å forstå at det ikke var noe vits i ruginga hennes 😉 Jeg frista med litt mais og andre godsaker, så nå er hun lik seg igjen. Om hun fortsetter må jeg kanskje få tak i hane. Gøy med nye kyllinger da 🙂

Legg inn en kommentar