Brødhue

Publisert:

 Hjemmelaget brød må være det beste som finnes og her i gården går det så mye brød innimellom at jeg må bake 4-5 dager i uka! Noen ganger setter jeg deig kvelden i forveien, lar den heve i kjøleskapet over natta og så får vi ferske brød eller rundstykker til frokost etter at fjøsstellet er ferdig. Jeg gjør oppskrifta så enkel som mulig, følger triksene jeg lærte av sukkerbakeren på kurs og brødene blir saftige og uten en hel haug med tilsetningsstoffer. Nam altså!

  
  

 

Til dette brødet bruker jeg 250 gram hvetemel, 50 gram siktet rugmel, 200 gram sammalt rug grov type, 5 gram salt, 5-10 gram fersk gjær og 415 gram kaldt vann. Elter det sammen i kjøkkenmaskina i 20 minutter og lar det heve i ca 1 time på benken før jeg setter i kjøleskapet for natten. Så tar jeg ut deigen tidlig på morgenen og lar den tempere seg før jeg former til rundstykker eller brød og lar de heve en stund til. Stekes  til de er ferdige på 230 grader.

Flere enn meg som liker å bake brød, eller har en knallgod oppskrift på brød?

Legg inn en kommentar