Havrepannekaker – amerikan style

Publisert:

havrelapper

God mandag dere. Her startet vi relativt rolig etter ei helg med mye besøk og fantastisk dugnadsinnsats og fjøsfest. Lørdag rykket det inn en hel haug med arbeidsvillige damer og herrer som sto på hele dagen og vi kom så utrolig mye lenger på fjøsbygginga. Herregud så heldig vi er som bor i dugnadsbygda Høylandet. Idag kommer også gutta fra Delaval(melkerobot) og skal begynne å innstallere både robot, forutlegging og alt det andre som trenger installering. Nå ser vi enden på dette fjøsprosjektet og det er utrolig godt etter å ha holdt på i over ett år. Vi må bare skaffe oss litt mere melkekvote nå, så er de fleste bekymringer over 😉

dugnad

Dagen idag startet som sagt rolig, hvertfall for meg og barna. Bonden måtte jo opp i fjøset til klokka seks, men jeg fikk sove helt til klokka åtte, først da begynte de små å røre på seg. Senere idag skal jeg inn til Namsos og kjøre to treningskurs, intervallmoro i lysløypa blir deilig i krispy høstluft. Jeg drar akkurat i det bonden kommer inn fra fjøset, så jeg lager ferdig middagen nå slik at han kan varme den opp og spise med barna. Suppe og deilige amerikanske havrepannekaker er dagens middag. Jeg slumper nesten bestandig når jeg lager pannekaker og lapper, men skrabla ned omtrentlig oppskrift sist jeg lagde disse pannekakene. Myke og luftige pannekaker er bestandig populært.

INGREDIENSER
2 egg
melk
havremel
speltmel
1 ts ekte vaniljepulver
2 ts bakepulver

Bland ingrediensene sammen til en passelig røre og vend inn 1 stivpisket eggehvitte til slutt. Stekes i panna på middels varme. Veldig godt med fiber sirup gold(annonselenker), uten sukker og med mye fiber.

IMG_0613

God mandag til dere. Klem fra meg!

 

 

Legg inn en kommentar