oreo gjørmekake

Publisert:

 

Lørdagskaka er tilbake! Eller, hvertfall forrige lørdag. Og den ble altså tidenes lørdagskos. Så saftig, så søt, så deilig og så kvalmende, men det er jo sånn vi liker at kaker er? Er det ikke. Her får du brownies, oreo, krem med deilig karamellsmak og marsmallows på en gang! Vanskelig var det heller ikke, så dette synes jeg dere skal prøve og dere kommer garantert til å imponere de som vil smake. Jeg hadde i utgangspunktet lyst til å lage en sjokoladekake, men så skjer det som bestandig skjer når jeg skal lete etter litt inspo på nettet. Jeg finner så mye digge og fristende oppskrifter, jeg klarer ikke å bestemme meg, jeg mangler noen ingredienser og til slutt havner jeg opp med en egen kreasjon som er en god blanding av de beste kakene jeg kommer over. Denne gangen vil jeg påstå at jeg lyktes! Bare se på bildene hvor deilig, klissete, søt og fristende det ser ut.

 

   

  

Bunnen og inspirasjonen til selve kaka fant jeg på bloggen «det søte liv». Hun hadde lagt ut oppskrift på «oreo mud cake» og den så bare nydelig ut og jeg måtte prøve dette. Hvit sjokolade var umulig å oppdrive så jeg fant ut at en karamellkrem kanskje ville funke istedet og jammen ble det godt og gjørmete.

Bunn

150 g smør
1 dl kakao
2 egg
3 dl sukker
2 ts vaniljepulver (jeg bruker ekte svart vaniljepulver, men vanlig vaniljesukker fungerer også)
2 dl hvetemel
150 g Oreokjeks

Karamellkrem

125 gram sukker
2 dl fløte
1 ts vaniljepulver

Fyll og pynt

Marshmallows
150 g Oreokjeks

Fremgangsmåte bunn:

Smelt smøret i en kjele og bland inn kakao og rør til den har løst seg opp.

Rør sammen egg, sukker og vaniljepulver.

Bland inn sjokoladesmøret.

Rør så i hvetemelet til en klumpfri deig.

Grovhakk Oreokjeksene og vend inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form. Jeg brukte en liten form ca 20 centimeter i diameter.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20-25 minutter (kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten).

Avkjøl kaken i formen.

Fremgangsmåte karamellkrem

Varm sukker i en kjele til det blir flytende og brunt, ta kjelen av platen og tilsett 1 dl av fløten. Rør dette godt sammen før du heller i resten av fløten(1dl). Rør godt sammen med vaniljepulver, hell det over i en bolle og sett i kjøleskapet. Gjør dette mens du steker bunnen.

Når kaken er avkjølt legger du små marshmallows(del opp om du har store) oppå hele kaken. Pisk krem av fløteblandingen og fordel oppå der igjen. Til slutt dekorerer du med oppkuttede oreokjeks og enda mere marshmallows. Du kan også smelte litt sjokolade og dekorere med over. Da blir kaka skikkelig klissete og god.

   

Vips så har du en mektig, innbydene og herlig konfektkake. Enjoy!

Legg inn en kommentar