oreo gjørmekake

Publisert:

 

Lørdagskaka er tilbake! Eller, hvertfall forrige lørdag. Og den ble altså tidenes lørdagskos. Så saftig, så søt, så deilig og så kvalmende, men det er jo sånn vi liker at kaker er? Er det ikke. Her får du brownies, oreo, krem med deilig karamellsmak og marsmallows på en gang! Vanskelig var det heller ikke, så dette synes jeg dere skal prøve og dere kommer garantert til å imponere de som vil smake. Jeg hadde i utgangspunktet lyst til å lage en sjokoladekake, men så skjer det som bestandig skjer når jeg skal lete etter litt inspo på nettet. Jeg finner så mye digge og fristende oppskrifter, jeg klarer ikke å bestemme meg, jeg mangler noen ingredienser og til slutt havner jeg opp med en egen kreasjon som er en god blanding av de beste kakene jeg kommer over. Denne gangen vil jeg påstå at jeg lyktes! Bare se på bildene hvor deilig, klissete, søt og fristende det ser ut.

 

   

  

Bunnen og inspirasjonen til selve kaka fant jeg på bloggen «det søte liv». Hun hadde lagt ut oppskrift på «oreo mud cake» og den så bare nydelig ut og jeg måtte prøve dette. Hvit sjokolade var umulig å oppdrive så jeg fant ut at en karamellkrem kanskje ville funke istedet og jammen ble det godt og gjørmete.

Bunn

150 g smør
1 dl kakao
2 egg
3 dl sukker
2 ts vaniljepulver (jeg bruker ekte svart vaniljepulver, men vanlig vaniljesukker fungerer også)
2 dl hvetemel
150 g Oreokjeks

Karamellkrem

125 gram sukker
2 dl fløte
1 ts vaniljepulver

Fyll og pynt

Marshmallows
150 g Oreokjeks

Fremgangsmåte bunn:

Smelt smøret i en kjele og bland inn kakao og rør til den har løst seg opp.

Rør sammen egg, sukker og vaniljepulver.

Bland inn sjokoladesmøret.

Rør så i hvetemelet til en klumpfri deig.

Grovhakk Oreokjeksene og vend inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form. Jeg brukte en liten form ca 20 centimeter i diameter.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20-25 minutter (kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten).

Avkjøl kaken i formen.

Fremgangsmåte karamellkrem

Varm sukker i en kjele til det blir flytende og brunt, ta kjelen av platen og tilsett 1 dl av fløten. Rør dette godt sammen før du heller i resten av fløten(1dl). Rør godt sammen med vaniljepulver, hell det over i en bolle og sett i kjøleskapet. Gjør dette mens du steker bunnen.

Når kaken er avkjølt legger du små marshmallows(del opp om du har store) oppå hele kaken. Pisk krem av fløteblandingen og fordel oppå der igjen. Til slutt dekorerer du med oppkuttede oreokjeks og enda mere marshmallows. Du kan også smelte litt sjokolade og dekorere med over. Da blir kaka skikkelig klissete og god.

   

Vips så har du en mektig, innbydene og herlig konfektkake. Enjoy!

Legg inn en kommentar

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.