En ny hverdag i emninga

Publisert:

IMG_0749

Hei og god mandag. Klokka er skrudd tilbake og her i gården utnytter både jeg og hanen(som jeg trodde var en høne) den ekstra timen på morgenen. Bonden er godt i gang i fjøset og jeg gjør litt dataarbeid mens jeg venter på at ungene skal våkne. Som nevnt tidligere så har denne høsten(forsåvidt hele året) rast avgårde med fjøsbygging og mere til. Nå har vi endelig fått melkekyrne igang i nyfjøset og de begynner å venne seg på roboten. Tenk dere da, det er en robot som melker kua – det er så fascinerende og jeg blir helt betatt av denne boksen hver gang jeg er i fjøset. Noen kyr trenger fortsatt litt støtte og en liten dytt for å komme seg inn i roboten, men de venner seg jaggu fort på nye ting. det gjenstår fortsatt en del bygging og skruing på selve fjøset, men nå får vi så mye bedre tid når kua kan melke seg selv!

Og vet dere hva det beste er, odelsgutten tør å være med inni fjøset. I «gammelfjøset» nektet han å være med og var tydeligvis livredd for høye lyder, stram lukt og lignende. I nyfjøset derimot, går han rundt som en miniutgave av bonden selv og later som han skrur og mekker, skraper og forer. Det er egentlig en liten sensasjon – og alle hjerter gleder seg 🙂

Samtidig som vi ser enden på dette fjøsprosjektet så kan også jeg begynne å kjøre mer treningskurs og annet gøy. Siden bonden skulle sette opp dette fjøset på egenhånd har jeg tatt hovedansvar for barn og hus og hjem dette året. Det har selvfølgelig gitt meg mindre tid til jobb og trening, men nå ser vi endelig at tiden strekker litt mere til. Og jeg skal endelig få trene, leke og jobbe så mye jeg vil igjen. Jeg har mange planer og håper at mitt nye prosjekt www.bondefrokentrening.no blir ferdig iløpet av 2015. Det kan bli kjempebra!

Ha en fortsatt god mandag folks – klemmer fra Bondefrøkna <3

IMG_0745

3 responses to “En ny hverdag i emninga

  1. Hei. synes du har en inspirerende blog og redigerer bildene dine så pent. kan jeg spørre om hvilket program du redigerer med?

    1. Hei Andy! Takk for det 🙂 Det kan variere litt, men jeg bruker aller mest Snapseed – en app. Og noen ganger når jeg skal legge på logo o.l bruker jeg Picmonkey. Klemmer fra meg

Legg inn en kommentar

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.