Focaccia

Publisert:

Få luftig focaccia med denne brettemetoden!


Det finnes nok like mange oppskrifter og fremgangsmåter på å få til god focaccia som det finnes kvinner i dette landet, men nå har jeg oppdaget en måte og få foccacian luftig og myk uten at den blir for kompakt. Jeg bretter den luftig! Her er det viktig å ha litt god tid og jeg bruker å brette og heve deigen i tre til fem omganger. En slik lang hevetid vil også utvikle smaken på brødet og blir garantert en HIT til salaten. I det siste har jeg brukt spelt og litt grovmalt rug i deigen og noen ganger «spicer» jeg opp med tørket tomater eller oliven eller fetaost. Idag får dere grunnoppskriften på min foccacia, så kommer det flere varianter av dette deilige brødet senere.


Ingredienser

420 gram speltmel
100 gram sammalt rug, grov type
5-10 gram fersk gjær
10 gram salt
400 gram kaldt vann
rosmarin og maldonsalt til topping

  
 Hiv alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt i 10 minutter. Ha deigen over i en smurt bakke, dekk til og la den heve i 1 time. Strø mel på benken og legg deigen oppå. Dra deigen forsiktig ut til en stor firkant og brett dobbel. Strekk ut til en stor firkant igjen og brett dobbel. Ikke trykk og bank på deigen, jobb litt kjapt og vær lett på hånden slik at du ikke slår ut lufta i deigen. Sett deretter deigen til heving under plast i en time. Gjenta prosessen over og la deigen hvile i et lite kvarter. Legg så deigen over på en bakeplate og dra den forsiktig ut til den er 2-3 cm høy. Dekk til og la den heve til dobbel størrelse. Til slutt pensler du med en god olivenolje, strø på rosmarin og maldonsalt og stek i ovnen på 190 grader i 30-40 minutt. Avkjøl brødet på rist.

One response to “Focaccia

Legg inn en kommentar