Lørdagskaka: Lakrismarengs og kesam lime

Publisert:

Jeg elsker lakris og for en stund siden fikk jeg tak i dette økologiske lakrisrotpulveret hos x-life. Jeg spekulerte lenge på hva jeg skulle gjøre med det(foruten å slikke på fingeren og stikke den ned i pulveret og prøvesmake) for dette var gode saker! Til slutt kom jeg over en oppskrift på Trines matblogg og jeg fikk en idé. Dermed ble denne kaken til:

 

Ingredienser
6 eggehvitter
250 gram sukker
3-4 ts lakrispulver
1 boks kesam lime
lakrissnører

 

Fremgangsmåte
Pisk eggehvittene og halvparten av sukkeret til en løs marengs. Tilsett så resten av sukkeret og lakrisrotpulveret litt etter litt og pisk til du får en glatt og stiv marengs. Ta en skål eller takkerken med ca 15 cm i diameter(kan egentlig være alt fra 12-20cm) og tegn 4 sirkler på et bakepapir. Bruk en slikkepott og fordel like mye marengsmasse i hver sirkel. Smør utover med slikkepott.

Stekes på 125 grader, på midterste rille i ca 1 1/2 time til marengsen er sprøv utenpå og fortsatt myk inni. Skru av ovnen og la plata stå inni til ovnen er helt avkjølt. Disse kan godt lages flere dager før du skal servere kaka, oppbevar de i en luftett beholder så holder de seg leeenge.

Når du skal servere kaken starter du med en marengsbunn, smør utover Kesam Lime, legg en marengsbunn opp der igjen, smør på mer Kesam Lime. Fortsett til du er ferdig, avslutt med Kesam Lime på toppen og dekorer med lakrissnører. VIKTIG! Ikke ha på Kesamen før rett før kaka skal serveres, står den for lenge blir marengsen bløt.

 

Nyt lørdagen da dere, vi krysser fingra for at bonden skyter elg idag.

2 responses to “Lørdagskaka: Lakrismarengs og kesam lime

Legg inn en kommentar