grov foccacia med tørket tomat

Publisert:

Her i gården har vi en typisk fredagstradisjon, eller – vi begynte med dette i høst, så det er vel ingen tradisjon enda. På morgenen nesten hver fredag så setter jeg en deig som vi bruker til foccacia på kvelden. Når den får stå sånn og heve hele dagen blir den så utrolig saftig og god på smak. Og etter at ungene har lagt seg, vi er ferdig med fjøsrunder og fredagstimene på treningsstudioet, da er det ikke mye som smaker bedre enn rykende fersk foccacia med camembert og serranoskinke oppå. Heldigvis så har vi smart-tv, så klokka 21.30 kan vi sette oss godt til rette og se gullrekka litt på etterskudd 😉

 

IMG_0792

Ingredienser
425 gram speltmel
75 gram sammalt rug, grov type
415 gram kaldt vann
5-10 gram gjær
10 gram grovsalt
tørkede tomater

Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en bolle og elt det på rolig hastighet i 10 minutter i en kjøkkenmaskin. Kjør den så litt på høyere hastighet til den slipper bollen. Ha deigen over i en smurt bakke/bolle, dekk til og la den heve i en times tid. Vend forsiktig på deigen nedi bollen med en slikkepott og la den heve videre. Nå kan du sette deigen i kjøleskapet til dagen etter, eller så lar du den heve videre ute på benken. Etter en ny time heller du deigen over i en langpanne med bakepapir og la den fortsette og heve til dobbel størrelse. Ha på en god olivenolje, strø på maldonsalt og rosmarin. Stekes midt i ovnen på 190 grader i 30-35 minutter.

IMG_0800

Dette er bare en av mange måter å lage foccacia på, men for tiden er dette min favoritt. Spelt- og rugmel er en god kombinasjon! Her kan du se en annen god oppskrift og fremgangsmåte på foccacia.

Ønsker dere alle en herlig fredag!

Legg inn en kommentar