Marengshimmel

Publisert:

IMG_2291

Jeg elsker marengs og har selvfølgelig prøvd å lage «sunne» versoner av denne godsaken, men jeg har forstått at: uten sukker, ingen god marengs. Så da blir det ofte marengs til lørdagsgodt – Bondefrøkens marengshimmel som vi liker å kalle det! Til farsdagen lagde jeg et tårn med lakrismarengs, krem, knuste tyrkisk pepper og seige fruktkarameller. Ajaj, for en kombinasjon og for en fryd og både servere og spise. Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften, men lagde litt mindre topper av marengsen!

 

Ingredienser
3 eggehvitter
100 gram sukker
100 gram melis
2 ts lakrispulver

 

Fremgangsmåte
Pisk eggehvitter og sukker stiv, ha i melis og lakrisrotmulver litt og litt. Pisk til du har en seig og blank marengsmasse. Sett topper med to spiseskjeer på bakepapir. Inn i ovnen på 100 grader i minst 100 minutter. Følg med mot slutten, ovnene våre er veldig forskjellige.

   

Server med pisket krem, knuste tyrkiske pepper og små biter av syrlige fruktkarameller(f.eks maoam). Pynt og ordne som du vil, en stor kake eller flere små. Eller så kan du la gjestene få lage sine egne kaker.

Klem fra Bondefrøkena

Legg inn en kommentar