November, jeg har en plan!

Publisert:

God mandag folkens. Her bøtter det ned med regn og det skal det gjøre helt til imorgen tidlig. Jeg har fått ryddet plass i timeplanen til en studiedag, så jeg blir sittende inne uansett, med tente lys og fyr i ovnen. Kommer ikke lesemotivasjonen nå, så vet ikke jeg.

  
Jeg har også lagt meg en plan, eller et mål for november – på treningsfronten. Jeg bruker å ha et mål for hver måned, på den måten blir treningen enda mer meningsfull og det er utrolig godt når målet er nådd. Jeg lager målene så overkommelig som mulig. September for eksempel, hadde jeg mål om 2 styrketreninger i uka. I og med at jeg jobber med trening og er instruktør, så blir det mye variert trening, men jeg ville legge inn 2 økter i uka hvor jeg fikk løfta litt skikkelig tungt! Det er så god terapi for hodet og jeg blir så utrolig kreativ under og etter ei sånn treningsøkt. Oktober visste jeg ville bli en utrolig travel måned med mye farting, så målet mitt denne måneden var så enkelt som å få til trening når det var tid. Det ble 2-4 økter i uka allikevel og jeg sier meg meget fornøyd med det.

Nå er november her og jeg kjenner at jeg har lyst til å løpe!! Så nå tenkte jeg at følgende mål kunne passe seg: Jeg skal løpe minst 1 mil(til sammen hver uke). Dette blir bra. 1 mil tilsvarer nok ca 2 intervalløkter i uka eller 1 rolig økt. Jeg får se litt hvordan vær og føre er. Intervallene tar jeg på mølla, og så får jeg komme meg ut i skog og mark når været lokker meg dit. Idag blir det garantert en tur inne på mølla, greit å holde seg tørr på føttene 😉

Så dere! Har DU et mål for treningen i november? Kanskje du vil hive deg med på mitt mål? Det går jo også an å gå 1 mil iløpet av ei uke. Det er like helsemessig som å løpe. Eller har du et helt annet mål i november? Del det gjerne med meg, så blir det litt værre å ikke fullføre målsettningen din 😉

Ønsker dere alle en super mandag og uke. Nå må jeg komme meg igang med studeringen. Helse, miljø og sikkerhet og arbeidsmiljøloven er ikke direkte festlig lesning. Men jeg har trua på at denne studiekompetansen kan gi meg noen spennende oppdrag etterhvert 😉 Hvertfall når dette skal knyttes opp mot HMS i landbruket!

Klem fra Bondefrøkena.

….tamme føgla drømme, ville føgla flyg…

2 responses to “November, jeg har en plan!

  1. Minst en løpeøkt i uka, yoga på torsdager og minst en styrkeøkt – da blir det 3(+2) øker i uka, helt nødvendig når man er nyutdanna lærer! Trening er like mye psykisk helse som fysisk 🙂

    1. Så bra 😀 Og er så enig med deg, like mye psykisk helse som fysisk. En løpetur eller gåtur i frisk luft endrer fort tankemønsteret og plutselig har en løst noen store og små problemer! Ønsker deg en herlig dag, Marie 😀 Klemklem!

Legg inn en kommentar

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.