Seige sjokoladekuler

Publisert:

  
Nå sitter jeg på Scandic Havet i Bodø og slapper av etter en dag på Universitetet i Bodø. Jeg studerer helse, miljø og sikkerhet i landbruket og nå er siste samling før vi tar litt juleferie fra studiene. Det er skikkelig ruskevær ute så jeg tenker jeg holder meg her på hotellrommet resten av kvelden. Egentlig ganske godt og bare sitte å se på tv en kveld. Det er lenge mellom slike kvelder.

Neste tirsdag skal jeg holde et lite «bakekurs» hvor vi skal lage Bondefrøkens adventfristelser og få skikkelig julestemning. Jeg sitter og plukker ut oppskriftene vi skal lage og tenkte jeg kunne dele en av de med dere. Seige sjokoladekuler har jeg laget flere varianter av og disse ble til en dag i forrige uke, helt uten sukker.

Ingredienser

250 gram dadler(ta ut steinene)

2 ss fibersirup

5 ts kakaopulver

30 gram mandelmel

Bland ingrediensene godt sammen. Jeg bruker «juicy dates»-dadler og med litt skikkelig muskelkraft klarer jeg og blande ingrediensene med bare gaffel eller skje. Sett deigen kaldt en halvtimes tid og rull så til passelige kuler. Rull de gjerne i kokos eller hakkede pistasjnøtter.

Kos deg, med god samvittighet.

Legg inn en kommentar