Deilig, helsemessig rullekake

Publisert:

Dette her er min favorittkake for tiden. Altså, min favorittkake som ikke inneholder sukker eller hvetemel. For jeg må jo være ærlig og innrømme at de kakene med store mengder sukker og hvetemel ofte er superdigge. MEN, i et helsemessig perspektiv er denne MYE bedre for kroppen vår. Og når denne er sunn og IKKE smaker dørmatte – er det vinn-vinn. For det er altfor mange sunnere kaker som faktisk smaker dørmatte. Er dere ikke enig?

Ingredienser
400-450 gram søtpotet
1 egg
50 gram smør
4 ss sukrin
2 ss kaffe
1 dl speltmel/havremel/annet mel
3 ss kakao
1/2 ts kanel (kan sløyfes)
1/2 ts nellik (kan sløyfes)
en klype salt

Krem
1 pakke philadelphia light
1 ts vaniljepulver
2 ss sukrinmelis
Blandes sammen

Fremgangsmåte

Skrell og kok søtpotet og la den bli kald.
Mos potetene og bland sammen med resten av ingrediensene. Smør deigen utover en stekeplate med bakepapir. Deigen skal være ca 1-2 cm høy når den skal i ovnen. Stekes på 180 grader midt i ovnen i ca 20 minutter.
La kaken avkjøles og smør på ostekremmen. Rull sammen, del opp og server.

Prøv ut denne da folkens, og fortell meg hva dere synes. Nå skal jeg fortsette på prosjekt «lageostfraegenmelk» – dette er ikke enkelt, men jeg SKAL få det til, en gang. Vi opererer ikke med kortreist mat – kun ureist 😉

Følg meg gjerne på SNAP: bondefroken

 

Legg inn en kommentar