en ny start

Publisert:

Er det ikke rart. Igår var siste dagen i 2015 og nå idag står et helt nytt og ubrukt år foran oss. Et uskrevet kapittel og vi er så klare for å starte på nytt og få skrevet så mange fine, gode og morsomme sider som mulig. Igår mimret vi over året som har gått, mens idag har vi løftet blikket og ser fremover med rak rygg. En enorm endring sånn bare over natten. Dette forundrer meg like mye hvert år, at vi klarer å endre tankegangen sånn plutselig… mon tro om det er mulig på flere områder.

IMG_0974

 

Jeg blir alltid så tankefull og grublende når året nærmer seg slutten, jeg spekulerer og filosoferer. Blir litt trist, for så å bli glad igjen og utrolig takknemlig til slutt. Ett år bringer med seg så mye og 2015 ble for oss et slitsomt år hvor vi satte opp nytt fjøs. Høy egeninnsats holdt prislappen på fjøset nede, men det krevde mye av bonde, kårkaill og bondefrøken. Heldigvis har vi fått mye hjelp av familie og venner og uten hjelp til snekkering, maling, rydding, barnepass, matlaging, klesvask, husrydding osv hadde vi nok vært paddeflat og fullstendig utslitt i flere måneder nå etterpå. Vi er så utrolig takknemlige for all hjelpen og støttende ord vi har fått underveis. Det varmer godt når folk kommer og vil se på nyfjøset, viser interesse og ønsker at vi skal lykkes. Og ikke minst tusen takk til alle mine venner som har vist stor forståelse når jeg ikke har hatt tid eller energi til å være sosial. Det skal vi ta igjen! Nå skal vi bruke 2016 til å komme inn i gode rutiner hvor fjøs, unger, treningsstudio, treningskurs, husarbeid, annet arbeid og ikke minst samlivet glir på lyserosa skinner igjen 😉

Jeg har også fått tenkt litt på hvordan jeg skal bruke denne hjemmesiden. Det har blitt mye matinspirasjon det siste året og kanskje litt lite treningsinspirasjon. Jeg ser jo at det finnes uttallige hjemmesider med mye treningsinspirasjon og synes mange er så flinke til å motivere og inspirere med fine bilder og annet treningsinspirerende. Jeg lurer på om jeg skal skjerpe meg litt og skrive mer om trening, jeg har jo ofte så mye på hjertet – men litt lite med tid. Jeg har også et litt spennende prosjekt pågang, noe som innebærer ombygging av gammelfjøset og her har jeg tenkt å få litt arkitekthjelp. Sånne prosesser er jo bestandig spennende og følge og kanskje jeg kan inspirere andre til å følge drømmer og bruke de ressursene de har rundt seg. Dette prosjektet her innebærer Bondefrøkena og hennes interesse for matlaging og å lære bort dette, hun ønsker seg egnede lokaler som er koselige, gammeldagse og fine å leie ut. Tenk dere da; «Bondefrøkens Kjøkken», eller «Bondefrøkens Marengshimmel» eller noe annet. Da kan jeg kjøre treningskurs med sunn matlaging, treningsweekender med trening og matlaging. Herregud, jeg gleder meg til å jobbe videre med denne ideen. Er det gøy å lese om?

Så var det dere da kjære lesere. Hva er det dere liker å lese om? Ser dere bare på bildene? Bruker dere oppskriftene? Trenger dere treningstips? Liker dere å lese om hønene, kua, treningsstudioet eller prosjektplanene mine? Eller kanskje litt bryllupsplanlegging? For vi skal jo gifte oss til sommeren, et ekte gårdsbryllup! Fyr løs, jeg vil gjerne ha litt innspill.

Nyt den første dagen i 2016 – jeg er fortsatt i litt grublende humør og skal bruke dagen til å få oversikt over tanker og planer.

Godt Nyttår!

KlemKlem

PS! Følg meg gjerne på snapchat: bondefroken

9 responses to “en ny start

 1. Først må jeg si at jeg syns dette er en fin historie.. vi satt spente å ventet på at bonden skulle på tv. Resultatet kunne vært ikke vært bedre og hållingan har fått et nytt grepa kvinnfolk i hæren sin..

  Når det gjelder innhold så er jo en lett blanding flott, hvorfor ha et tema.. og Bryllup, hvem vil ikke lese om bryllupstanker og bilder.. Mulig selskapsplanlegger og koordinator e over gjennomsnittet intr.

  Selv ble det fantasert med brudekjole med alt som hører til av felleskjøpsdress og bilder fra forbrettet.. 😉

  Godt nyttår Bondefrøken, soon to be bondefrue..

  1. Så koslig Eva 🙂 Jeg også liker en lett blanding. Livet vårt er jo en lett blanding, med en morsom og fin historie 😉 Du kan tro jeg gleder meg til bryllup – planlegginga er i full gang! Bilder fra forbrettet har ikke jeg tenkt på enda, men på læmmen kanskje! Godt nyttår til dere også! Klemklem <3

 2. Jeg blogger selv om landbruk. Så jeg synes det er veldig kos å lese om ditt liv. En morsom variasjon 🙂 Jeg synes du kan skrive om alt fra ku til trening g til kake til brudekjole 🙂 Mvh Marianne Hermansen (frkigulstad.com) Lykke til med alle tanker.

 3. Jeg elsker treningsinnleggene dine! Særlig disse stuegølvsinnleggene nårman ikke har tid til noe annet 🙂

 4. Hei! Bondefrøkner som bor langt unna din treningshimmel ønsker seg kickstart med flere 3 x 4 ukers challenge postet på blogg og instagram 🙂

  1. Hei Turid og hurra for spreke bondefrøkner 😀 Challenger er gøy – det må jeg få til. Klem til deg.

Legg inn en kommentar