Til dama på gården

Publisert:
Foto: Line Berre / Stylist: Monika Viken Leithe @byfrk

Det finnes mange fine artikler der ute om bonden. Om hvor hardt bonden jobber, hvor flink bonden er, hvor oppoffrende og betingelsesløst bonden steller med dyra sine. Men NÅ er det på tide og skryte litt av andre personer på gården. SÅ Kjære du….

….du som alltid har middagen klar når bonden kommer inn, alltid koster opp jorda fra de grope støvlene i gangen, på kjøkkenet, i trappa og foran doen. Vasker fjøsklær, tar hvert eneste morgenstell med tre barn, vasker opp etter middagen når bonden sovner på sofaen. Du som legger til rette og ofrer mye for at bonden kan gjøre sin jobb best mulig. Du som må bruke sommerferien din på slåttonnj og rundballpressing, du som må ta fjøsstellet etter din arbeidsdag fordi bonden har tatt på seg brøyting. Du som også bruker gårdens ressurser til å drive egen bedrift, tilleggsnæring i landbruket. Du! Du skal ha så mye skryt og oppbacking at du blir flau. For Norge trenger bonden, men bonden trenger jaggu bondejenter, bondegutter, bondefruer, bondemenn og bondefrøkner også!

Forrige uke hadde jeg og Traktorpikene en giveaway hvor vi ønsket å gjøre stas på en stor og liten bondefrøken. Det finnes altså så mange nydelige, flinke og gode bondefrøkner der ute at det var vanskelig og velge. Dere alle fortjener og bli satt pris på og jeg håper deres bonde husker på å vise hvor mye DU betyr for han. Nå kan jeg avsløre at Kristin Andersen i Kirkenes får en liten overraskelse i posten fra Traktorpikene.

«Kristin Andersen i Kirkenes fortjener virkelig å få dette. Hun er den tøffeste melkebonden jeg vet av. Ved siden av å drive gården, går hun på nettbasert agronom, samtidig er hun småbarnsmor for verdens skjønneste og blieste tulle på 15 mnd og hennes nyfødte gutt. Råeste dama æ vet om.»  – Liv

Nedenfor kan dere lese om flere dyktige bondefrøkner.

Jeg har 3 bondefrøkner!! Ei på 5, ei på 2 og ei på 6mnd og vi bor på gård i Lågendalen. Sjæl ær’jæ bondekona til Ingar Viker Utklev. Litt ærbestøy hadde vært toppen til enten stor eller litta. (Kroppen er en litt anna etter å ha laga tre små bondefrøkner så tett og ærbestøyet står ikke til kroppen om da’n?) – Cathrin Utklev

 

Elin H. Sikkeland! Fordi det e en fantastisk liten familie med trua og stort pågangsmot! ? Og fordi Elin e ei skikkelig fargerik og sprudlende jente, som Bondefrøken sjøl! – Brit Agnes Buvarp

 
Syns min barndomskompis Ole Bjørn treng å få kledd opp dama si og minstedattera i passende gårdsantrekk no når dæm satse å snart e klar te å fløtt in i nytt hus på gård???? – Guro T. Jørstad

 
Dette hadde vært supert for snuppa mi, og til stor glede for traktorfrelst far. Da blir både jeg og henne klar for lamming, hennes første, men forhåpentlig ikke den siste som odelsjente? – Linda Tveit

 
Dette hadde vært helt supert å vinne til minste jenta mi, som er ei skikkelig traktorjente. Skaut trenger vi til fjøsstellet, som det blir ekstra mye av på denne tida, når gubben er borte på snøbrøyting ❄???? – Anne Marte Ekern

 

Mi lille Astrid på 2 1/2 har begynt å kalle seg selv prinsesse Astrid. Vi forstår ikke riktig hvordan denne gamle damen er blitt hennes forbilde, og tror kanskje et antrekk fra Traktorpikene vil være fint for å vekke litt mer jordnære interesser. Forøvrig et perfekt antrekk når hun er med pappa i Valtraen og drar i alle spaker innen rekkevidde. Mammaen ønsker selvfølgelig å matche. – Ingunn

 

…og til slutt se på den dama her da:

Har nettopp født odelsjenta (15 timer siden), så hadde vært kult med et matchende antrekk til oss to❤ – Kristin Skar

 

You girls ROCK og jeg digger dere alle. Norge trenger kule bondejenter, virkelig.

Følg meg gjerne på Instagram: bondeforken.no og Snap bondefroken

Legg inn en kommentar