Til dama på gården

Publisert:
Foto: Line Berre / Stylist: Monika Viken Leithe @byfrk

Det finnes mange fine artikler der ute om bonden. Om hvor hardt bonden jobber, hvor flink bonden er, hvor oppoffrende og betingelsesløst bonden steller med dyra sine. Men NÅ er det på tide og skryte litt av andre personer på gården. SÅ Kjære du….

….du som alltid har middagen klar når bonden kommer inn, alltid koster opp jorda fra de grope støvlene i gangen, på kjøkkenet, i trappa og foran doen. Vasker fjøsklær, tar hvert eneste morgenstell med tre barn, vasker opp etter middagen når bonden sovner på sofaen. Du som legger til rette og ofrer mye for at bonden kan gjøre sin jobb best mulig. Du som må bruke sommerferien din på slåttonnj og rundballpressing, du som må ta fjøsstellet etter din arbeidsdag fordi bonden har tatt på seg brøyting. Du som også bruker gårdens ressurser til å drive egen bedrift, tilleggsnæring i landbruket. Du! Du skal ha så mye skryt og oppbacking at du blir flau. For Norge trenger bonden, men bonden trenger jaggu bondejenter, bondegutter, bondefruer, bondemenn og bondefrøkner også!

Forrige uke hadde jeg og Traktorpikene en giveaway hvor vi ønsket å gjøre stas på en stor og liten bondefrøken. Det finnes altså så mange nydelige, flinke og gode bondefrøkner der ute at det var vanskelig og velge. Dere alle fortjener og bli satt pris på og jeg håper deres bonde husker på å vise hvor mye DU betyr for han. Nå kan jeg avsløre at Kristin Andersen i Kirkenes får en liten overraskelse i posten fra Traktorpikene.

«Kristin Andersen i Kirkenes fortjener virkelig å få dette. Hun er den tøffeste melkebonden jeg vet av. Ved siden av å drive gården, går hun på nettbasert agronom, samtidig er hun småbarnsmor for verdens skjønneste og blieste tulle på 15 mnd og hennes nyfødte gutt. Råeste dama æ vet om.»  – Liv

Nedenfor kan dere lese om flere dyktige bondefrøkner.

Jeg har 3 bondefrøkner!! Ei på 5, ei på 2 og ei på 6mnd og vi bor på gård i Lågendalen. Sjæl ær’jæ bondekona til Ingar Viker Utklev. Litt ærbestøy hadde vært toppen til enten stor eller litta. (Kroppen er en litt anna etter å ha laga tre små bondefrøkner så tett og ærbestøyet står ikke til kroppen om da’n?) – Cathrin Utklev

 

Elin H. Sikkeland! Fordi det e en fantastisk liten familie med trua og stort pågangsmot! ? Og fordi Elin e ei skikkelig fargerik og sprudlende jente, som Bondefrøken sjøl! – Brit Agnes Buvarp

 
Syns min barndomskompis Ole Bjørn treng å få kledd opp dama si og minstedattera i passende gårdsantrekk no når dæm satse å snart e klar te å fløtt in i nytt hus på gård???? – Guro T. Jørstad

 
Dette hadde vært supert for snuppa mi, og til stor glede for traktorfrelst far. Da blir både jeg og henne klar for lamming, hennes første, men forhåpentlig ikke den siste som odelsjente? – Linda Tveit

 
Dette hadde vært helt supert å vinne til minste jenta mi, som er ei skikkelig traktorjente. Skaut trenger vi til fjøsstellet, som det blir ekstra mye av på denne tida, når gubben er borte på snøbrøyting ❄???? – Anne Marte Ekern

 

Mi lille Astrid på 2 1/2 har begynt å kalle seg selv prinsesse Astrid. Vi forstår ikke riktig hvordan denne gamle damen er blitt hennes forbilde, og tror kanskje et antrekk fra Traktorpikene vil være fint for å vekke litt mer jordnære interesser. Forøvrig et perfekt antrekk når hun er med pappa i Valtraen og drar i alle spaker innen rekkevidde. Mammaen ønsker selvfølgelig å matche. – Ingunn

 

…og til slutt se på den dama her da:

Har nettopp født odelsjenta (15 timer siden), så hadde vært kult med et matchende antrekk til oss to❤ – Kristin Skar

 

You girls ROCK og jeg digger dere alle. Norge trenger kule bondejenter, virkelig.

Følg meg gjerne på Instagram: bondeforken.no og Snap bondefroken

Legg inn en kommentar

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.