Grove muffins med rødbeter og sjokolade

Publisert:

Jada, bland sjokolade og rødbeter i en muffinsrøre. Det et faktisk utrolig godt og ikke minst helsemessig. Jeg var litt skeptisk og bonden var som alltid skeptisk, men dette ble altså en perfekt hverdagsdessert. Så er det jo helt genialt at også desserten inneholder grønnsaker. Det må dere være enig i?

IMG_1354

INGREDIENSER

100 g sukkerfri sjokolade
50 g Cocosa Ekstra virgin
1 stort egg
20-30g sukrin gold/ kokossukker/annet sukker
50 g fullkornmel, spelt eller hvete
1 ts bakepulver
60-70 g finrevet, rå rødbeter

IMG_1357

FREMGANGSMÅTE 

Smelt sjokoladen og cocosaen sammen over vannbad. Pass på så det ikke blir for varmt. Pisk egg og sukrin gold/kokossukker sammen og bland den med sjokoladeblandingen. Tilsett fullkorn hvetemel blandet med bakepulver, og ha revne rødbeter i deigen. Fordel deigen i doble muffins former av papir, eller i et sånt muffinsbrett. Røra gir ca 6 litt store muffins, eller flere små. Sett formene på en stekeplate og stek dem i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter. Dette avhenger veldig av hvordan din ovn er. Så følg med underveis.

IMG_1358

 

Og til alle dere som ikke har cocosa eller sukkerfri sjokolade ELLER sukrin gold. Jeg har! Og jeg selger det. Så rop ut om du er i nærheten og ønsker og kjøpe litt diverse til slik alternative bakevarer.

Klem, klem i fleng!

Legg inn en kommentar