HMS – i landbruket

Publisert:

Heisann! Nå har jeg fordypet meg i skolebøker i en uke og endelig har jeg levert eksamen. Puh, det var lenge siden jeg har gjort rede for og drøftet og referert og alt det en hjemmeeksamen fører med seg. Nå satser jeg på og få bestått og slenge 15 nye studiepoeng oppå de jeg har fra før. Jeg har studert helse, miljø og sikkerhet i landbruket på Nord universitet, deltid. Godt for hu mor og få kommet seg ut av gården på studiesamlinger og kanskje enda bedre for de her hjemme at a mor drar seg en tur.

IMG_2108.JPG

HMS-i landbruket dere, det er ikke bare bare. Norges farligste yrke er bonde og ingen annen næring er så rammet av ulykker og dødsfall som landbruksnæringen. Bønder er også veldig utsatt for belastningsskader og mange plages med skuldre, rygg og knær. Helse- og treningsterapeuten i meg mener selvfølgelig at belastningsskader og vonde skuldre kan forebygges med fysisk aktivitet og tilpassede øvelser. Akkurat DET har jeg skrevet et innlegg om tidligere. Hvordan forebygge vonde skuldre og mer om bondekroppen, kan du lese om her.

IMG_2104.JPG

Nå skal jeg nyte en deilig søndag med baking, frisk luft og selvfølgelig litt fysisk aktivitet. Bondekroppen min blir så glad når jeg trener skjønner du!

img_2307.jpeg
Foto: Line Berre. Styling: Monika Viken Leithe

Vi snakkes senere, dere.

Legg inn en kommentar