livet

Publisert:

IMG_3871

Du vet en sånn dag, en sånn dag der du hadde alt planlagt og tilrettelagt. Du har hundre ting du ønsker å bli ferdig med og du tror oppriktig at du kommer deg gjennom hele lista i løpet av dagen. Dagen idag starta sånn her, bonden har reist på guttetur og jeg hadde sett for meg å være ferdig med mailboks, lage en presentasjon, husvask, stelle med hønene, vindusvask, brødbaking, øve på zumba og laga en sånn god, sukkerfri karamell….FØR klokka 12.00. Ja, jeg var overbevist om at alt dette skulle jeg være ferdig med til lunsj. Jeg liker å ha litt ambisjoner, men sånn har det altså ikke gått..

Det begynte vel egentlig allerede i går kveld. Jeg sovna selvfølgelig sammen med treåringen og våkna i halv ti tiden som en zombie. Jeg hadde ikke sjans til annet enn å legge meg for natten. Så kommer jeg plutselig på at jeg har glemt å skifte filter på melketanken klokka 21.30, eller var det nok å gjøre det klokka 19.00? Jeg klarer ikke å huske på hva bonden sa til meg før han dro og blir liggende lenge å spekulere på dette. Midt på natta våkner jeg av et vræl, hun på 1 1/2 år er våken, snørrete og sikkert uggen i halsen. Jeg tenker at det er lurt å ta henne med  i senga mi. Akkurat i det jeg kommer inn på soverommet med hendene fulle ser jeg at han på 3 år ligger faretruende nært kanten av senga. Jeg rekker å tenke åh-ååå….dunk! Der rulla han utenfor og våkner med et enda høyere vræl enn det lillesøstra gjorde.

Da begynner selvfølgelig lillesøster å vræle igjen når jeg må legge ned henne for å løfte opp storebroren. Når hun vræler, vræler storebror enda høyere, og sånn lå vi da. Det føltes som flere timer, men vi må ha sovna til slutt. For jeg våkna av et gisp i 7-tia. Da hadde lillesøster lagt seg godt til rette oppå halsen min og jeg tror jeg var sekunder unna ei besvimelse. På min andre side kjenner jeg en varm og klam kropp. Storebror. Når jeg kjenner nærmere etter er vi alle gjennomvåte, lakenet er vått, dyna og putene. Jepp, vi holder i hvertfall varmen når vi samsover.

Morgenstellet kan jo være mye annet enn idyllisk, men idag gikk det faktisk ikke så verst. Selv om lillesøster hadde levert en skikkelig dose og vi var tom for bleier. Jeg hadde kjøpt nye, men de lå i bilen, bilen sto i garasjen. Lillesøster rakk heldigvis bare å tisse en gang på gulvet mens jeg var ute.

Etter mye om og men kom vi oss i barnehagen og vel hjemme igjen kjenner jeg at halsen og hodet verker så en rolig stund var påkrevet.

 Nå sitter jeg her foran datan med en kaffekopp, uggen i halsen, ingen brøddeig til heving, en haug med uåpnet mailer og ikke nok ingredienser til disse deilige sukkerfrie karamellene. Men det er dette som er livet folkens, det har jeg lært meg på mine knappe 30 år. Jeg planlegger, ting skjer som gjør at planen blir vanskelig å følge. Det er LIVET som skjer, så jeg bestemmer meg for å nyte disse uplanlagte hendelsene. Det er jo de som er morsomme!

NÅ! Fjøs og høner kaller på meg.

Er det forresten noen som kjenner seg igjen, eller har noen gode historier å dele?

 

2 responses to “livet

  1. Haha! God lesing. Til og med jeg kjenner meg igjen, og jeg har kun meg selv å tenke på? (Gunnhild greier seg tross alt selv) God helg!

Legg inn en kommentar

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.