bondefrøken møter brødhue

Publisert:

I Grong ligger det en gård, Jørem heter den. Der bor Jenny sammen med bonden og barna sine. Jenny er glad i brød, hun er også veldig glad i gamle kornsorter og har veldig lyst til at flere skal få øynene opp for gamle kornsorter. På Jørem dyrker de spelt og steinmaler det selv og jeg har vært så heldig å få en del mel av Jenny. For da kan jeg bake med det, dele oppskrifter med dere – så kan dere også kanskje bli inspirert til å bake med gamle kornsorter. Gamle kornsorter er veldig næringsrikt og god på smak.

Så nå skal jeg få prøve meg på mye bakst med gamle, økologiske kornsorter og jeg skal også få komme til Jenny på bakekurs. I «bakarhuset» hennes. Jeg gleder meg sånn til å lære mer og å bake mye.

13680059_1145646415525499_8560333222016084529_o

Jenny baker selv mye brød og selger det hjemme på gården sin, her selger hun også sitt eget økologiske speltmel. Sjekk ut jorem.no for mer informasjon.

I helga prøvde jeg meg på å bake med økologisk spelt fra Jørem gård og også landhvete. Både smågrov focaccia og pai ble laget i helga. Jeg kommer med oppskrift på dette litt senere.

Håper dere vil henge med på denne lille ferden sammen med Jenny brødhue. Jeg tror det kan komme MYE god bakst ut av dette samarbeidet.

Hei så lenge, gode folk.

Legg inn en kommentar