En liten godbit

Publisert:

Hei dere, jeg har jobbet og jobber mye i kulissene om dagen, men nå er det like før jeg tar skrittet frem og viser meg mer i disse kanaler igjen. Jeg har så mye å se frem til i høst, innhøsting fra økologisk andelslandbruk, jeg har inngått avtale med et brødhue som produserer økologisk speltmel og svedjerug OG er megagod på å bake brød, jeg håper jeg får jobba mye, trent mye og inspirert mye. Siden høsten nærmer seg med sine fantastiske produkter, f.eks rødbeter, så ville jeg dele denne oppskrifta med dere idag. Muffins med rødbeter – det går an 🙂 Kos dere så lenge.

IMG_1357

Jada, bland sjokolade og rødbeter i en muffinsrøre. Det et faktisk utrolig godt og ikke minst helsemessig. Jeg var litt skeptisk og bonden var som alltid skeptisk, men dette ble altså en perfekt hverdagsdessert. Så er det jo helt genialt at også desserten inneholder grønnsaker. Det må dere være enig i?

 

INGREDIENSER

100 g sukkerfri sjokolade
50 g Cocosa Ekstra virgin
1 stort egg
20-30g sukrin gold/ kokossukker/annet sukker
50 g fullkornmel, spelt eller hvete
1 ts bakepulver
60-70 g finrevet, rå rødbeter

FREMGANGSMÅTE

Smelt sjokoladen og cocosaen sammen over vannbad. Pass på så det ikke blir for varmt. Pisk egg og sukrin gold/kokossukker sammen og bland den med sjokoladeblandingen. Tilsett fullkorn hvetemel blandet med bakepulver, og ha revne rødbeter i deigen. Fordel deigen i doble muffins former av papir, eller i et sånt muffinsbrett. Røra gir ca 6 litt store muffins, eller flere små. Sett formene på en stekeplate og stek dem i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter. Dette avhenger veldig av hvordan din ovn er. Så følg med underveis.

Og til alle dere som ikke har cocosa eller sukkerfri sjokolade ELLER sukrin gold. Jeg har! Og jeg selger det. Så rop ut om du er i nærheten og ønsker og kjøpe litt diverse til slik alternative bakevarer.

Klem, klem i fleng!

Legg inn en kommentar