Focaccia med økologisk spelt

Publisert:

Første runde med baking med Jennys mel ble en suksess. Nå har jeg ikke fått vært hos henne på Jørem enda for å lære meg litt småtriks, men utålmodig som jeg er måtte jeg prøve litt uansett. Jeg vet såpass som at urkorn har svakere gluten enn de vanlige kornslagene og tåler derfor elting litt dårligere. Jenny har også fortalt meg at en fast deig vil gi tørt resultat, og at ved langtidsheving så vil kornets karakteristiske aroma komme bedre fram. Med dette i bakhodet så tok jeg fram min beste oppskrift på grov focaccia og triksa meg fram med Jennys deilige økologiske speltmel. Jeg ble fornøyd og de som fikk smake syntes det var godt, det var det de sa hvertfall…

Og her kommer oppskriften om det er flere som vil prøve.

400 gram siktet spelt
100 gram sammalt spelt
7 gram fersk gjær
430 gram kaldt vann
5 gram grovt salt

Bland alt sammen i en bolle og elt deigen på svak hastighet i 7 minutter.
Dekk bollen med plast og sett til heving i 1 time
Etter en time vender du på deigen nede i bollen med en slikkepott.
Dette gjentar du etter 2 timer og lar den heve i bollen 1 time til.
Hell så deigen over i en form på ca 20 x 30 cm(smurt eller med bakepapir).
Dekk til dette også og la den heve en stund.
Jeg putta nedi fetaost og lot den heve seg enda en god stund.

Når jeg syntes det så ut som den var stekeklar, pensla jeg med olivenolje og strødde på grovsalt og satt den inn i ovnen. Jeg hadde forvarmet ovnen til 230 grader, men skrudde ned til 180 grader akkurat i det jeg satte forma med focaccian inni. La den steke i ca 35 minutter.

Megagodt, saftig og luftig. Jeg digga det hvertfall, med serranoskinke og brie på toppen.

PS!

Jeg har også prøvd meg på kanelsnurrer med økologisk landhvete. NAMNAM. Oppskrift kommer selvfølgelig.

14087439_10210090564521779_384093617_o

Klem til alle dere.

One response to “Focaccia med økologisk spelt

Legg inn en kommentar