Havrekjeks med sjokolade og mandler

Publisert:

img_2222

Med speltmelet fra Jenny Brødhue på Jørem har jeg trylla fram disse deilige havrekjeksene. Uten hvitt sukker og hvetemel, og med deilig mørk sjokolade og mandler. Supergode og superenkle å lage. De gikk rett hjem hos både bonde, bondegutt og minste bondefrøkna her i gården. Hvertfall de bitene med mye sjokolade!

Ingredienser
200 gram romtemperert smør
100 gram kokossukker
300 gram havregryn
150 gram fint sammalt speltmel fra Jørem
2 egg
1 plate MØRK sukkerfri sjokolade (80gram)
100 gram mandler, hakkede

Fremgangsmåte

Rør smør og kokossukker sammen.

Bland inn resten av ingrediensene og rør det godt sammen. Jeg brukte min KitchenAid, funka veldig bra.

Sett stekeovnen på 180 grader.

Form kuler og trykk de utover et bakepapir på en stekeplate, slik at de ser ut som kjeks. Jeg fikk 16 kjeks + en god del deig igjen til imorgen tidlig.

Stekes i 15 – 20 minutter og avkjøles på rist.

Nytes gjerne med et stort glass iskald melk!

Klem i fleng

PS! Jeg har kokossukker for salg, om noen vil ha 😉

Legg inn en kommentar