Ferske rundstykker hver morgen…

Publisert:

…JA, det kan du få til om du prøver deg på denne oppskrifta med mel fra gamle kornsorter. Du lager en deig som står i kjøleskapet, så lager du så mange rundstykker du trenger og setter deigen tilbake i kjøleskapet. Det er fabelaktig! Nok en gang må jeg gi kred til Jenny på Jørem gård for fantastisk oppskrift. Jeg har prøvd meg fram og justert litt på mengde mel, og den oppskrifta tenkte jeg å dele med dere.

INREDIENSER

350 gram siktet spelt
150 gram sammalt spelt
100 gram sammalt emmer
5 gram fersk gjær
1 ts salt
1 ts kokossukker
6 dl kaldt vann

FRAMGANGSMÅTE

Bland alle ingrediensene i en bolle og elt de sammen, deigen blir litt bløt.
Sett lokk på bollen og sett den i kjøleskapet over natten.
Ta bollen ut av kjøleskapet og bruk ei skje som du dypper i vann til å sette topper på stekebrett.
Stekes på 230 grader i ca 15-20 minutt.

Det geniale med denne deigen er at den står seg ganske mange dager i kjøleskapet. Min sto i 5 dager en gang!

God bakst 🙂

Klem Klem

2 responses to “Ferske rundstykker hver morgen…

Legg inn en kommentar