Min mindfullness

Publisert:
HildeKyllo©LineBerre7
Foto: Line Berre. Styling: Inger Lise Brøndbo Kjølstad

Noen ganger kan det kjennes ut som man trenger å stikke av litt, rømme unna livet, hverdagen og alle oppgaver og plikter. For meg funker det med en løpetur eller gåtur i skogen, ei skikkelig hard styrketreningsøkt eller en biltur. Noen ganger kjører jeg faktisk helt hjem til Skatval – det er sånn passe langt unna bondelivet, bonden og livet her på landet. Da føler jeg at jeg virkelig får rømt unna litt- får sortert tanker, sett ting fra en annen vinkel og annet perspektiv.

Idag har jeg innvilget meg selv en sånn «rømme-unna-dag», men jeg drar ikke så langt! Jeg står på kjøkkenet og baker, jeg fordyper meg i brødoppskrifter, gamle kornsorter, surdeig, gjærbruk, elting og så videre. Og så stenger jeg ALT annet ute, mens melstøv og frø svever rundt meg og surdeigen bobler i mange forskjellige boller på kjøkkenbenken. Ingenting kan forstyrre meg eller få meg ut av min mindfulle plass idag. Jeg kaller det terapi, sånn selvterapi eller baketerapi. Det funker hvertfall på både humør og tanker. Alt blir mer positivt og mens jeg holder på løsner det faktisk en del tankefloker.

Ja, idag baker jeg meg glad.

Og er vi riktig så heldig kommer det mange gode nye oppskrifter ut av denne dagen. Som dere kan prøve senere.

Snakkes da!

Klem klem

Legg inn en kommentar