Sjokoladekake med urkorn

Publisert:

Oppskriften på denne saftige og sunnere sjokoladekaken fikk jeg av Jenny på Jørem. Den ble magisk god selv om jeg var litt skeptisk når det var så mye grovt speltmel i den, men som sagt: M A G I SK god sjokoladekake. Jenny selger mel på gården sin i Grong og jeg har kokossukkeret for salg i min lille gårdsbutikk.

INGREDIENSER

180 gram sammalt spelt (Jenny sitt, eller en annen type)
5 ss kakao
2 ts vaniljesukker (dette sløyfa jeg)
150 gram smeltet SMØR
2,5 dl kokossukker
3 egg

FRAMGANGSMÅTE

Sett ovnen på 180 grader.
Smelt smøret.
Ha egg og kokossukker i en bolle og visp lett sammen.
Bland inn mel, kakao og vaniljesukker.
Ha til slutt i det smeltede smøret.
Hell røren i en rund, smurt kakeform (22 cm ca).
Stek i cirka 18 minutter på 180 grader, midt i ovnen.
Jeg tok den ut etter 15 minutter og da var den deilig klissete i midten, akkurat som brownies!

Nyt dagen og kaka! Jeg har som sagt kokossukker for salg i gårdsbutikken min. Kom og kjøp eller send meg ei melding.

Klem Klem

Legg inn en kommentar