Lussekatter

Publisert:

Verdens beste lussekatter! Det får du om du prøver deg på denne oppskrifta og fremgangsmåten. Det kan jeg nesten garantere. Med melk rett fra tanken, meierismør og ekte safran blir dette en sikker vinner. Og om du ikke har rykende fersk melk eller safran har jeg gode alternativer til deg!

Ingredienser

500 gram landhvete (hvetemel)
230 gram melk fra tanken! (H-melk)
70 gram sukker
5 gram salt
1 ts kardemomme
1 gram safran (eller ca 1 teskje gurkemeie)
1 egg
25 gram fersk gjær

75 gram meierismør i terninger (romtemperert)

Ha alle ingrediensene bortsett fra smør i en eltebolle(kjøkkenmaskin) og elt på lav hastighet i noen minutter. Tilsett smør i små terninger og elt videre til deigen slipper kantene på bollen og alt smør er blandet godt inn i deigen(ca 5 minutter). Legg deigen over i egnet bolle og dekk til med plast. Heves i 90 minutter.

Del deigen i 16 emner og lag lussekatter etter eget ønske. Sett de på papirkledd stekebrett og etterhev i ca 60 minutter. Pensles med egg før du setter de inn i ovnen.

Stekes på 220 grader, midt i ovnen i 10-12 minutter.

God luciafeiring folkens <3

2 responses to “Lussekatter

  1. Hei! Er så glad at jeg har funnet bloggen din, den er bare helt super! Jeg lurer på hvor du får kjøpt landhvete? Jeg har vært høyt og lavt i ulike butikker men ingen skjønner hva jeg er ute etter! Har så lyst å prøve ut denne Mel typen ? Hilsen Karen

    1. Hei Karen – så hyggelig at du liker bloggen min <3 Har du prøvd i helsekostforretninger? Landhvete er kjempegod å bake vanlig "hvetebakst" med - og jeg bruker kun denne nå! Håper du finner en butikk som selger så du også får prøve 🙂 Klem Hilde

Legg inn en kommentar