Pitabrød med urkorn: emmer

Publisert:

Jeg går inn i det nye året med enorm bakeglede og gleder meg til å lære meg enda mer om å bake med urkorn. I går prøvde jeg meg på pitabrød med urkornet som heter emmer, siktet emmer. Emmer er en svært gammel kornsort og er en av forfedrene til spelt. Emmeren gir et mørkt og meget aromatisk brød og har en helt annerledes aroma som man ikke kjenner fra annet mel.

img_3866

Pitabrød ingredienser

400 gram siktet emmer
3 dl vann
1 ss honning(evt sirup, kokossukker e.l)
1 ss rapsolje
10 gram fersk gjær

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene sammen og elt på lav hastighet i noen minutter. Jeg bruker kaldt vann og lang hevetid – da blir smak og resultat best, synes jeg. Dekk til bollen og la det heve noen timer, vend et par ganger på deigen i bollen underveis. Når deigen har hevet til ca dobbelt størrelse deler du den inn i 8 like deler og kjevler til små rundinger og legg de på papirkledd stekeplate. La de heve under håndkle i en time.

Stekes på 250 grader i 6-10 minutter, avhengig av din ovn, følg med hele tiden.

img_3865

…og sånn ble resultatet! Vi fylte de med grønnsaker, kjøtt og rømme. En ny favoritt her i gården.

Legg inn en kommentar