Påskeegg – uten sukker

Publisert:

Til eggeskålene trenger du 2 plater mørk sjokolade, minst 70% kakao. Det blir ikke bruk for all sjokoladen, men det er greit å ha nok smeltet sjokolade når du skal lage eggene.

Sjokoladeeggene kan med fordel lages til kvelden før slik at de er skikkelig avkjølte når du skal ha i ostekremen. Først må du stikke hull på egg og blåse ut innmaten. Jeg blåste ut av 5 egg og lagde sjokoladeeggene i to omganger, da slipper en å bruke så mye egg. Det er lurt å gjøre eggene litt flate på den ene siden slik at de står støtt når sjokoladen skal stivne. Press egget litt forsiktig ned i bordplata slik at du får en liten flate. Surr eggene inn med plastfolie og smør de med pittelitt smakfri olje.

Smelt sjokolade over vannbad. La sjokoladen avkjøles litt før du dypper eggene nedi. Sett de på bakepapir i kjøleskapet. Når sjokoladen har stivnet gjentar du dette 1-2 ganger til, det avhenger litt av hvor tykk du vil ha eggene. Pass på å ikke dypp de for langt ned, da blir det veldig vanskelig å få fri eggene etterpå. Mine sjokoladeegg varierte fra 6-12 gram. La disse stå kaldt over natten eller minst 3 timer. Det kan være litt vrient å få eggene ut av sjokoladen, men om du fjerner egget før du tar av plastfolien så går det fint. Sett de kaldt mens du lager ostefyllet.

Smelt sjokolade over vannbad. La sjokoladen avkjøles litt før du dypper eggene nedi. Sett de på bakepapir i kjøleskapet. Når sjokoladen har stivnet gjentar du dette 1-2 ganger til, det avhenger litt av hvor tykk du vil ha eggene. Pass på å ikke dypp de for langt ned, da blir det veldig vanskelig å få fri eggene etterpå. Mine sjokoladeegg varierte fra 6-12 gram. La disse stå kaldt over natten eller minst 3 timer. Det kan være litt vrient å få eggene ut av sjokoladen, men om du fjerner egget før du tar av plastfolien så går det fint. Sett de kaldt mens du lager ostefyllet.

Ostefyll
2 Gelatin plater
90 gram – En halv appelsin
100 gram Philadelphia light
1 ts Ekte vaniljepulver
1 ts Gurkemeie
2 ss Vann

Legg gelatinplatene i vann. Fjern mest mulig av «skinnet» på appelsinbåtene og finhakk dette. Bland sammen med philadelphia light, vaniljepulver og gurkemeie. Gurkemeie bruker vi for en fin gulfarge, et krydder for øyet! Klem vannet av gelatinplatene og smelt de i 2 ss kokende vann. Hell gelatinblandingen i en tynn stråle i ostekremmen mens du rører. Kjenn at blandingen er kald før du fordeler den i eggene. Pass på at du har ostekrem til alle eggene, dette kan variere siden vi helt sikkert ikke får til samme størrelser på eggene. Sett det kaldt og nytes i solveggen, på afterski eller som dessert!

IMG_8511

Friskt og søtt, en deilig kombinasjon!

2 responses to “Påskeegg – uten sukker

Legg inn en kommentar