Frukt og nøttebrød med urkorn

INGREDIENSER

1 eple i terninger
1 appelsin i terninger
100 gram tørket aprikos i strimler
50 gram rosiner
25 gram gresskarkjerner
50 gram hasselnøtter
50 gram cashewnøtter
kokende vann

Rist nøtter og frø i stekepanne.
Legg alle ingrediensene i en bolle og hell over kokende vann slik at alt dekkes.
Rør rundt et par ganger mens det avkjøles.

Elt så sammen følgende ingredienser:

500 gram siktet speltmel
300 gram sammalt speltmel
100 gram grovmalt rug
20 gram sirup
15 gram salt
20 gram gjær
600 gram vann

Når melet har eltet noen minutter så tilsetter du nøtte- og fruktblandingen(NB! husk å sil av vannet først).
Elt deretter alt sammen videre i ett par minutter.
La deigen få hvile i 30 minutter før du fordeler den i former, ca 3 stk.

La brødene heve til dobbel størrelse før du steker de på 200 grader til de er ferdige(gyllen). Dette avhenger av form, fasong og ovn. Følg med!

Disse brødene er helt nyydelig til ost. Spesielt Selbu blå og andre muggoster.

 

Legg inn en kommentar